Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umro slavni glumac

Po čemu ćete pamtiti Robina Williamsa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Jutros sam izgubila supruga i najboljeg prijatelja, a svijet je izgubio jednog od svojih najomiljenijih umjetnika. Srce mi je slomljeno', rekla je Williamsova supruga Susan Schneider.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni sprovod Nova teorija? Američki obavještajci šokirali tezom o Navaljnom: "Ovo je naivno i suludo" Ilustracija optužuju vlasti Umro od srčanog udara na plaži, a onda je obitelj doživjela novi šok: "Čije su nam tijelo to dovezli?!"

63-godišnji glumac Robin Williams, jedan od najvećih televizijskih i filmskih zvijezda, pronađen je mrtav u ponedjeljak i najvjerojatnije je počinio samoubojstvo u svom domu u sjevernoj Kaliforniji.

Obitelj, kolege i obožavatelji tuguju za slavnim glumcem - Kćer uputila posljednji pozdrav

Šerif okruga Marin izjavio je da sumnja kako je Williams počinio samoubojstvo, ali uzrok smrti je još uvijek pod istragom, a obdukcija će biti u utorak.

Robin Williams rođen je 21. lipnja 1951. u Chicagu Williams je kratko prije upisa 1973. na studij glume na njujorškom Juilliardu studirao političke nauke. Karijeru je počeo kao stand-up komičar, a slavu je stekao ulogom izvanzemaljca Morka u američkoj humorističnoj seriji Mork and Mindy koja se prikazivala od 1978. do 1982.

U serijama je često improvizirao dijaloge, a njegov visoki nazalni glas ubrzo je postao i njegov zaštitni znak. Prvu nominaciju za Oscara ostvario je za ulogu radijskog voditelja u ratnoj komediji iz 1987. 'Dobro jutro, Vijetname' koja ga je lansirala među filmske zvijezde. Film je snimljen prema istinitoj priči u režiji Barryja Levinsona.

Poznat po izboru nekonvencionalnih uloga u komedijama i dramama kojima je potom udahnuo nešto posebno, svoje, 'otkačeno', Williams je gledatelje osvojio ostvarenjima u 'Društvu mrtvih pjesnika', 'Kralju ribara', 'Svijetu po Garpu', 'Tatici u suknji', 'Popaju', 'Buđenjima', 'Ja ću budan sanjati' i drugima.

William je godinama otvoreno govorio o svojoj borbi s alkoholom i ovisnosti o opijatima. Prošli je mjesec nekoliko tjedana proveo u Centru za borbu protiv ovisnosti u Minnesoti. Njegova agentica za tisak Mara Buxbaum potvrdila je da se 63-godišnji glumac dugo borio s teškom depresijom, zamolivši da se poštuje privatnost obitelji u trenucima iznenadnog i tragičnog gubitka.

Robin Williams ženio se tri puta i iz tih brakova ima troje djece. (HINA)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene