Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vlada čini sve što može'

Može li Vlada pomoći da se presude generalima ublaže?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da vlada čini sve kako bi već ovoga tjedna pokrenula neke inicijative u cilju obaranja kvalifikacije o udruženom zločinačkom pothvatu u drugostupanjskom haškom postupku protiv generala Ante Gotovine i Mladena Markača, prije svega u tumačenju činjenica koje su, naglasila je, najsnažniji hrvatski argument.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Nakon što je, tradicionalno uoči Uskrsa, položila vijence i zapalila svijeće pred Zidom boli i grobnicom neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Mirogoju i Krematoriju, predsjednica vlade je izvijestila da se još nije sastala s odvjetnicima Gotovine i Markača, ali i izvijestila da vlada čini sve što može da već u ovom, Velikom tjednu pokrene neke incijative na tragu činjenice da je kvalifikacija udruženog zločinačkog pothvata za Hrvatsku potpuno neprihvatljiva.

>> Odvjetnici Gotovine u Zagrebu: Otišli razgovarati sa suprugom Dunjom?

Ponovila je da se vlada priprema za ponovno podnošenje zahtjeva za stjecanje statusa prijatelja suda, te da će, unatoč tomu što je već jednom odbijena, činiti sve da njezin zahtjev ovoga puta bude prihvaćen.

Vlada se, dodala je Kosor, priprema i na drugim razinama, pa je studiju Akademije pravnih znanosti Hrvatske 'Teorija zajedničkog zločinačkog pothvata i međunarodno kazneno pravo - izazovi i kontroverze' već uputila stranim veleposlanstvima odnosno diplomatskim predstavništvima.

Mislite li da će Vladini potezi pomoći generalima?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene