Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na konferenciji za novinare Senata Sveučilišta u Zagrebu istaknuto je kako je najveći problem nedostatak nacionalne strategije razvoja visokog obrazovanja.


OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Vezani članci Slika nije dostupna Sporazum o realizaciji druge faze izgradnje kampusa Borongaj Slika nije dostupna Senat Sveučilišta predlaže Vladi da povuče 'paket' zakona

Na konferenciji za novinare Senata Sveučilišta u Zagrebu istaknuto je kako je najveći problem nedostatak nacionalne strategije razvoja visokog obrazovanja, pa je samim time nejasno koji su ciljevi i svrha donošenja novog zakona.

Za provedbu zakona potrebna su financijska sredstva koja nisu osigurana u državnom proračunu, a Senat tvrdi da su neke odredbe prijedloga zakona protuustavne, te da bi donošenje takvog paketa zakona ugrozilo sustav visokog obrazovanja.

Filozofski fakultete u Zagrebu najavio je i mogućnost prosvjeda ukoliko ministarstvo ne uvaži mišljenje struke.

Mislite li da je u Hrvatskoj visoko obrazovanje preskupo?

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju