Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žalbeno vijeće Haškog suda objavilo je datum konačne presude hrvatskim generalima.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač će 16. studenog  znati konačnu odluku Haškog suda i jesu li prihvatili njihovu žalbu. Podsjetimo, obrana je pozvala žalbene suce Haaškoga suda da ih oslobode svake odgovornosti u slučaju da utvrde da nisu bili članovi udruženog zločinačkog pothvata ili krivi kao zapovjednici za zločine počinjene tijekom i nakon vojno-redarstvene operacije Oluje.

>> Konačna presuda Gotovini i Markači 16. studenog

Obrane su poručile da ukoliko Žalbeno vijeće utvrdi da generali nisu odgovorni za nezakonite topničke napade onda ne mogu biti odgovorni ni za kaznena djela koja iz takvih napada proizlaze.

Vezani članci Predsjednica odlikovala generale Antu Gotovinu i Mladena Markača (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Odlikovani generali Ante Gotovina i Mladen Markač: ''Izvojevali ste pobjede važne za Hrvatsku'' Napokon usuglašen protokol Oluje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Usuglašen protokol Oluje: Govori na Trgu pa odlazak na Tvrđavu

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač nepravomoćno su osuđeni na 24 godine, odnosno na 18 godina zatvora zbog zločina počinjenih tijekom i nakon operacije Oluja.

Kakvu presudu očekujete za generale Gotovinu i Markača?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook