Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako se Hrvatska može izvući iz 'smeća'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Linić kaže da trebamo biti iskreni i reći da je rušenje kreditnog rejtinga u rang investicijskog smeća slika Hrvatske. Ipak, ne odustaje od zacrtanog rasta od prilično ambicioznih 1,8 posto ove godine.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gospodarski pad Linić za pad BDP-a prozvao poduzetnike: Rado bih čuo zašto ne proizvode! Slika nije dostupna Rezanje zbog 'smeća' Zašto je Grčić tako tajanstven?

Nakon što je odluku o snižavanju hrvatskog kreditnog rejtinga u rang investicijskog smeća u prosincu donijela agencija S&P, isto je danas učinila i agencija Moody's. Kao razloge su naveli posustali gospodarski oporavak, manjak proračunske discipline te ranjivost na šokove izvana.

>> U cik zore Moody's bacio Hrvatsku u smeće, Linić: To je slika Hrvatske!

Dok je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade komentirao kako nije bankar, nego političar i društveni djelatnik te da se nikada neće u svemu slagati s rejtinškim agencijama, njegov je ministar financija Slavko Linić novinarima rekao da ocjeni Moody'sa nema što dodati, da treba biti iskren i reći kako je ovakva ocjena rejtinga zapravo slika Hrvatske što, prema njemu, neki nikako da shvate.

Unatoč svemu, a nije rušenje rejtinga jedina loša ekonomska vijest proteklih dana, Linić ne želi odustati od ambiciozne projekcije ovogodišnjeg gospodarskog rasta, koji bi trebao iznositi 1,8 posto. S time se, primjerice, ne slažu analitičari zagrebačkog Ekonomskog instituta, koji su prije nekoliko dana revidirali svoju ocjenu i najavili pad BDP-a i u 2013. godini, a blagi oporavak tek 2014.

Kako se Hrvatska može izvući iz 'smeća'?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene