Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kako komentirate rezultate američkih predsjedničkih izbora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjestu predsjednika SAD i sljedeće četiri godine bit će Barack Obama koji je nakon tijesne predizborne utrke odnio pobjedu nad Mittom Romneyem.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen Đuro Brodarac Zašto se optužbe za ratni zločin iz 1991. rješavaju nakon 20 godina? Slika nije dostupna Tema dana Vjerujete li da Kominom šeće varan?

Barack Obama osvojio je svoj drugi predsjednički mandat te će na čelu SAD-a ostati još četiri godine. Cijela predizborna utrka bila je neizvjesna baš kao i izborna noć, no u konačnici je dosadašnji predsjednik odnio pobjedu.

Nakon što je proglašena Obamina pobjeda u Ohiu, jednoj od 'neodlučnih' država guverner Mitt Romney dignuo je telefonsku slušalicu i čestitao novom-starom predsjedniku na pobjedi.

>> Obama dobio još jedan mandat i poručio: 'Najbolje tek dolazi!'

U svom pobjedničkom govoru Obama je zahvalio svima koji su izašli na birališta, ali i svom potpredsjedniku Joeu Bidenu baš kao i svojoj supruzi i kćerima. 'Zadaća usavršavanja našeg jedinstva ide dalje, ide dalje zbog vas. Za SAD najbolje tek dolazi. Želim zahvaliti svim Amerikancima koji su glasovali. Mi smo američka obitelj i mi rastemo ili padamo zajedno, kao nacija', rekao je Obama.

Kako vi komentirate rezultate američkih predsjedničkih izbora?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene