Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podatak o zahtjevu srbijanskog tužiteljstva, zbog kojeg je ispitana dr. Vesna Bosanac, podigao je veliku prašinu u javnosti. Kako je zapravo aktualna vlast trebala reagirati na taj događaj?


OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Vezani članci Slika nije dostupna Kosor ekskluzivno: Slučaj Purda sigurno se neće ponoviti Slika nije dostupna Kako bi se Hrvatska sada trebala ponašati prema Purdi?

Podatak o zahtjevu srbijanskog tužiteljstva, zbog kojeg je ispitana dr. Vesna Bosanac, podigao je veliku prašinu u javnosti. Kako je zapravo aktualna vlast trebala reagirati na taj događaj?

Krunoslav Borovec je potvrdio kako je u proteklih mjesec dana dr. Bosanac ispitana u policiji, no o detaljima nije htio govoriti. Dr. Vesna Bosanac nam je rekla da zna za postojanje optužnice protiv nje, ali na nju ne želi trošiti previše riječi. 'Svi me zovu, a ja im poručujem da se ne uzrujavaju jer što više dižemo buku i o tome govorimo 'oni' su sretniji', rekla nam je jučer dr. Bosanac.

Iako je slučaj vukovarskog branitelja Tihomira Purde iza nas, sa sretnim epilogom, čini se kako branitelji još uvijek moraju strepiti pred mogućim novim optužnicama iz Srbije. Premijerka Jadranka Kosor uvjerava da se 'slučaj Purda' neće ponoviti. 'Nitko tko je bio sam žrtva Miloševićeve velikosrpske politike, ne može ponovno biti žrtva, kao što se to dogodilo gospodinu Purdi', istaknula je jučer u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

No međutim, njezin stranački kolega i saborski zastupnik Andrija Hebrang rekao je kako druge informacije. 'To sigurno nije posljednja optužnica. Prema informacijama koje posjedujem slijede optužnice za još stotine branitelja. To hrvatska politika mora prekinuti, to je naš prioritetni interes. Tu se nitko ne može izvlačiti da se radi o pravosudnom pitanju, ovo je čisto politiziranje Domovinskog rata od strane Srbije', poručio je Hebrang.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju