Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri ministarstva pokrenula su zajedničku suradnju za prevenciju ovisnosti učenika osnovnih i srednjih škola.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Vezani članci Ilustracija Zagrebačka policija o šokantnim izjavama dr. Sakomana: "Odmah smo poduzeli sve mjere" Ilustracija Uhvaćeni s prstima u pekmezu: Zaustavila ih policija pa iz auta počeli bacati drogu

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom zaštite okoliša i prirode razvili su program za prevenciju ovisnosti i podizanje razine svijesti o drogi kod osnovnoškolske i srednjoškolske djece. Program naziva 'Zdrav za 5' obuhvaća područja zloporabe i ovisnosti o alkoholu i opojnim drogama, kocki i igrama na sreću te zaštitu okoliša.

>> Broj novoregistriranih ovisnika o drogama u Hrvatskoj u padu

Ovaj će se program provoditi kontinuirano tijekom školske godine, a osnovni su ciljevi programa aktivno mijenjanje stavova i štetnih navika o ovisnosti, mijenjanje stavova o nužnosti zaštite okoliša i prirode, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te usvajanje zdravih stilova života.

Što vi mislite, kako djecu zaštititi od opasnosti droge?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju