Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sutra je blagdan Velike Gospe, dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije i državni blagdan, koji će mnogi spojiti s vikendom.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Sutra će se tradicionalno svečano slaviti u hrvatskim marijanskim svetištima Mariji Bistrici, Aljmašu, Sinju, Ilači, na riječkom Trsatu, Krasnom, Splitu, u zagrebačkoj prvostolnici i zagrebačkim Rematama.

Vezani članci Vjernici na otočiću Visovcu sudjelovali u proslavi Gospe od Anđela - 4 Vjernici već stižu u marijanska svetišta: Otkrili su što im Velika Gospa znači i s kakvim molitvama dolaze Aljmaš se priprema za blagdan Velike Gospe - 2 Blagdan Velike Gospe u vrijeme korone: Vjernicima u Aljmašu uzimat će broj osobne iskaznice

>> Krenule gužve na cestama: Na Lučkom kolona od 12 kilometara!

Produženi blagdanski vikend deseci tisuća hodočasnika i ove će godine provesti u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Ondje će u prijepodnevnim satima održati središnje misno slavlje u koje će predvoditi zagrebački nadbiskup Josip Bozanić. I u ostalih oko 1.160 hrvatskih marijanskih svetišta i crkava očekuje se mnoštvo vjernika i hodočasnika.

Kako ćete vi provesti produženi blagdanski vikend?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook