Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Hoće li zastupnici katolici poslušati stav Crkve u vezi medicinski potpomognute oplodnje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekih udruga i Crkve, i najveća oporbena stranka danas se očitovala o novom vladinom Prijedlogu zakona o medicinski pomognutoj oplodnji i ocijenila ga negativno.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama" Sabor Porezni paket Izglasane porezne promjene koje će utjecati i na plaće: "Očito ne živite u istoj državi kao narod, otiđite u trgovinu!"

Stav Vlade i ministra zdravlja Rajka Ostojića jest kako se radi o najboljem takvom zakonu trenutno u Europi. No, Vlada je u tom stavu usamljena.

Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji duboko je nemoralan i nehuman - smatra pak Hrvatska biskupska konferencija. Građanska inicijativa 'I ja sam bio embrij' sa Zakonom nikako se ne slaže i smatraju da je Vlada prebrzo poslala Zakon u saborsku proceduru na drugo čitanje. Ako se Zakon usvoji, iz Inicijative su za jesen najavili referendum kako bi 'srušili' Zakon.

Crkva apelira na katolički duh kod zastupnika u Saboru prilikom glasovanja o prihvaćanju tog zakona.

Mislite li da će zastupnici poslušati Crkvu, ili će glasati po vlastitoj savjesti ili stranačkoj stezi?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene