Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Hoće li novi ovršni zakon pomoći građanima u rješavanju problema?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro bismo mogli dobiti novi ovršni zakon kojim naplata zaostalih potraživanja išla direktno, a ne putem sudova.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak i Božo Petrov - 4 Gost Dnevnika Nove TV Petrov žestoko po vlastima: "Ovo je gaf Vlade, neke odluke su se donosile bez uporišta u zakonu" Slika nije dostupna neravnopravnost s članicama Europski sud: Nismo nadležni tumačiti usklađenost Ovršnog zakona i ugovora Europske unije

U Saboru se raspravlja o prijedlogu novog ovršnog zakona koji bi trebao osigurati bržu naplatu novčanih kazna i neisplaćenih plaća. Kazne će se naplaćivati direktno s računa građana bez pokretanja posebnog ovršnog postupka i to sve posredstvom Fine. Zamjenica ministra pravosuđa rekla je u Saboru kako je jedan od ciljeva rasterećenje sudova jer su ovršni postupci dugotrajni i skupi.

>> Vlada želi brzu naplatu kazni i neisplaćenih plaća

Isto će biti i s naplatom neisplaćenih plaća. Radnik, kojemu nije isplaćena plaća, obeštećenje neće morati tražiti na sudu kroz ovršni postupak, nego će se moći naplatiti izravno putem Fine, ako poslodavac na računu ima novca.

Ovim će se Zakonom Fina umrežiti s javnobilježničkim uredima, a namjera je izbjeći manipulacije sustavom i dvostruke naplate nekih zadužnica.

Smatrate li da će novi Zakon pomoći građanima riješiti probleme?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene