Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hoće li konzultacije kod Josipovića popraviti stanje u zemlji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ured Predsjednika od ranog jutra stizali su lideri političkih stranaka. Prvi su na razgovor s predsjednikom Josipovićem ušli pripadnici Kukuriku koalicije. Nakon njih na razgovor je stigla premijerka s ministrima. Znakovito - s brošem EU-a.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Večeras u Temi dana Nove TV gost Zoran Milanović Slika nije dostupna Severina: 'Zgodan mi je Zoran Milanović'

Premijerka Kosor s predsjednikom Ivom Josipovićem provela je dvostruko više vremena od predstavnika Kukuriku koalicije. Na sastanak je došla s brošem EU.

'Glavno je naše pitanje bilo imamo li potporu predsjednika da Vlada završi pregovore. Ne očekujemo da nam netko pomaže, ali očekujemo da nam oporba ne odmaže', rekla je Kosor.

Premijerka je poručila da je već nekoliko puta jasno rekla da će se izbori održati do kraja 2011. godine, iako je zakonski rok ožujak 2012. 'Jasno sam rekla za sve one koji su htjeli čuti. Za razgovor trebaju dvije strane. Mogli smo se još jučer dogovoriti da su Čačić i Milanović mogli preskočiti svoje taštine. Međutim, nisu', zaključila je Kosor.

Milanović se zalaže za što skoriji završetak pregovora, no to 'ovisi ponajprije o kapacitetima Vlade'. SDP, naglasio je Milanović, ne želi stajati na putu ulasku u EU, ali nastoje biti racionalni.

Na konzultacije kod predsjednika Josipovića došao je i Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a. Rekao je kako parlamentarne izbore očekuje prije ljeta, ili najkasnije po završetku turističke sezone, 1 listopada.

Josip Friščić, predsjednik Hrvatske seljačke stranke, po završetku razgovora s Ivom Josipovićem rekao je kako se nada završetku pregovora prije šestog mjeseca. 'Ako se to ne dogodi, neće biti smak svijeta, idemo na izbore', rekao je. Upitan kada bi se ti izbori trebali održati, Friščić je poručio da se nada da će se to dogoditi prije svinjokolje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene