Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva privatnosti

Zuckerbergova sestra poludjela kada je ovo objavljeno na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako sestra Marka Zuckerberga ne može kontrolirati svoju privatnost na Facebooku, kako će se zaštititi ostali korisnici?

Koliko je teško kontrolirati privatnost na Facebooku na najgori mogući način saznala je sestra osnivača ove društvene mreže Randi Zuckerberg. Ona je na Facebooku objavila obiteljsku fotografiju koju su mogli vidjeti samo njeni prijatelji na ovoj društvenoj mreži te nije htjela da ona postane javno dostupna i raširi se po internetu.

Nove optužbe: Facebook krši zakone o zaštiti podataka!

No, neugodno se iznenadila kada je nedugo nakon toga jedna korisnica Twittera (Callie Schweitzer) tu fotografiju objavila na ovoj mreži uz komentar kako ona prikazuje reakciju obitelji Zuckerberg na nedavno predstavljenu Facebookovu aplikaciju Poke. Nakon toga Randi je odgovorila toj korisnici putem Twittera kako ne zna na koji se način dokopala sporne fotografije dodavši kako ju je ona objavila samo na Facebooku (i to ne javno) te da njeno dijeljenje putem Twittera ‘nije cool’.

Nakon što su razmijenile nekoliko tvitova, pokazalo se da je u pitanju nesporazum - Schweitzer prati javne objave Randi Zuckerberg te joj se ova fotografija pokazala na Facebooku, no nije se pokazala kao javna objava od Randi nego kao fotografija na kojoj je označena njena sestra (s kojom je Schweitzer prijateljica na ovoj društvenoj mreži).

Zuckerbergova sestra zamolila ju je da tu sliku ukloni s Twittera jer je ‘osjetljiva kada privatne fotografije postanu vijesti’, a iako je fotografija odmah uklonjena, drugi su ih korisnici upozorili da je fotografija i njihovo dopisivanje na Twitteru oko privatnosti na Facebooku već postala vijest diljem svijeta te su objavljeni na Buzzfeedu.

Facebook u 2012. godini: Velika očekivanja i izgubljene milijarde

Brojni mediji poput Gizmoda i PC Maga prenijeli su ovu vijest, a većina njih zaključuje da, ako Zuckerbergova sestra ne može kontrolirati svoju privatnost i privatne fotografije na Facebooku, na koji će način svoje privatne slike i informacije sačuvati ostali korisnici ‘koji nisu u rodu s osnivačem Facebooka’.

Također, napominju da svi korisnici ove društvene mreže trebaju biti na oprezu i ne trebaju očekivati da će stvari koje dijele na Facebooku biti dostupne samo njihovim prijateljima s ove mreže jer uvijek postoji opasnost da se prošire po internetu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene