Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idući tjedan u prodaji

Znate li koliko košta karta do Mjeseca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Excalibur Almaz idući tjedan pušta u prodaju karte za Mjesec.

No, svi oni koji će posebnom letjelicom htjeti posjetiti Mjesec, to jest doći do njegove orbite, morat će izdvojiti vrtoglavih 155 milijuna dolara. Tvrtka planira prevoziti putnike do mjesečeve orbite i natrag u rabljenim sovjetskim svemirskim letjelicama, a prvi letovi trebali bi krenuti 2015. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija rast iz mjeseca u mjesec Dnevnik Nove TV provjerio na koje destinacije vole putovati Hrvati Ilustracija Povratak u zemlju Sarma na skijanje, skupi parfemi i cigarete za doma: Provjerite što sve smijete, a što ne smijete nositi preko šengenske granice

>> Otvorio dušu i prvi put progovorio o misiji na Mjesec!

Letjelice bi trebale lansirati ruske rakete Soyuz.FG. Excalibur Almaz na raspolaganju ima četiri letjelice i dvije svemirske stanice. Kada shuttleovi s tri mjesta dođu u nižu Zemljinu orbitu spojit će se s jednim od dva modula koji imaju vlastiti pogon. 'Veliko je kao svemirska postaja, no može se kretati', objasnio je osnivač tvrtke 65-godišnji Art Dula, piše The Huffington Post.

Putovanje traje šest mjeseci, no ne obuhvaća i slijetanje na Mjesec. Dula očekuje da će među zainteresiranima biti uglavnom bogati individualci ili vlade.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene