Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo je tek početak!

Zbog dijeljenja JEDNOG filma na internetu kažnjen sa 650 tisuća dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska organizacija za zaštitu autorskih prava prozvala je ovog mladića 'najgorim piratom ikad', a osim novčane osuđen je i na kaznu uvjetnog zatvora i 160 sati dobrotvornog rada.

Zbog dijeljenja samo jednog filma putem jedne od najstarijih privatnih švedskih torrent stranica Swebits, jedan je 28-godišnjak kažnjen s više od 650 tisuća dolara. Kažnjeni mladić bio je i moderator ove stranice koji je između travnja 2008. i kraja 2011. godine uploadao veliki broj filmova te je, nakon njegovog uhićenja, ova stranica ugašena, dok je presuda donesena tek nedavno.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Slika nije dostupna 'Piratstvo je krađa, čisto i jednostavno' Američka vojska mora platiti 50 milijuna dolara kazne zbog piratstva!

Na TorrentFreaku prenose kako se ova kazna odnosi na kompenzaciju koju bi ovaj mladić trebao platiti da je kupio licencu za besplatnu distribuciju tog jednog filma putem interneta. Filmski studio Nordisk Film AS čiji je film objavljen na Swebitsu tražio je dvostruko veću novčanu kaznu, a zanimljivo je da ostali distributeri čije je filmove optuženi dijelio putem Swebitsa uopće nisu izračunali gubitke nastale zbog ilegalnog dijeljenja sadržaja (riječ je o ilegalnoj distribuciji više od 500 filmova) tako da je zbog toga on kažnjen s uvjetnom zatvorskom kaznom i 160 sati dobrotvornog rada.

Zbog SKIDANJA GLAZBE mora platiti 675 TISUĆA dolara!

Švedska organizacija za zaštitu autorskih prava Right Alliance nazvala je ovog mladića 'najgorim piratom ikad' u Švedskoj te su za njega tražili zatvorsku kaznu od najmanje jedne godine. Odvjetnik ove organizacije Henrik Pontén kaže da ova presuda na najbolji mogući način pokazuje koliku štetu filmskim studijima i nositeljima autorskih prava donosi ilegalno dijeljenje filmova te je napomenuo da će ovaj pirat morati platiti dodatne troškove zbog štete koju je nanio tržištu. Ekipa iz švedske Piratske stranke zgrožena je ovakvom kaznom te napominju da je jedna osoba kažnjena tako velikim novčanim iznosom zbog nečeg što rade milijuni Šveđana te su zatražili radikalnu reformu zakona o autorskim pravima.

No, dok se pirati žale na ovu presudu i drakonsku kaznu, Henrik Pontén iz Right Alliancea kaže da je ovo tek početak jer su oni podigli tužbe i protiv drugih korisnika koji su ilegalno dijelili jedan ili više filmova putem interneta te vjeruje da i njih čekaju velike kazne.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene