Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lojalnost bez granica

'Zaslijepljeni Appleom': Oni žele SAMO iPhone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno provedeno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je kako veliki broj vlasnika iPhonea ne može niti zamisliti korištenje nekog drugog telefona osim onog s logom jabuke

Dobro je poznato koliko dio ljubitelja Applea obožava ovaj brand i sve uređaje s logom jabuke, a nedavno istraživanje koje je provedeno nad više od dvije tisuće vlasnika iPhonea u Velikoj Britaniji pokazalo je kako su korisnici toliko 'zaslijepljeni Appleom' da više uopće niti ne razmišljaju o korištenju konkurentskih uređaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krajnja vjernost VIDEO: Pas u Japanu ne želi napustiti prijatelja u nevolji Slika nije dostupna Bit cionizma Za izraelsko državljanstvo odsada će se morati položiti prisega lojalnosti

Na Cnetu, prenoseći rezultate ovog istraživanja koje je provela kompanija SIMOnlyContracts, kažu kako se veliki dio korisnika Appleovih uređaja voli povezivati s ovim brandom te imaju veliko povjerenje u njihovu kvalitetu, dok je osnivač SIMOnlyContracts Roshan Bholah ovakvo ponašanje ljubitelja Applea nazvao 'slijepom lojalnošću'.

U razgovoru s novinarima naglasio je kako je nevjerojatan podatak da je, među korisnicima Appleovih telefona koji su sudjelovali u ovom istraživanju, skoro 80 posto njih naglasilo kako 'ne mogu zamisliti korištenje nekog drugog telefona osim iPhonea'.

Fanatici tehnologije: Ostavili bi djevojke zbog novog iPhonea

Konkurencija je tijekom godina predstavljala telefone s puno većim dijagonalama ekrana, snažnijim procesorima i kamerama s više megapiksela, dok je Apple od predstavljanja iPhonea samo jednom povećao dijagonalu ekrana (s 3,5 inča na 4 inča), no ljubitelji ove kompanije i dalje su ostali vjerni 'jabuci' te preferiraju iOS umjesto Androida.

Tako je ovo istraživanje pokazalo i da je više od polovice dosadašnjih vlasnika Appleovih telefona i prije posjedovalo iPhone, a zanimljivo je da je najveći broj novih vlasnika ovih uređaja prije posjedovao BlackBerry (17 posto), odnosno Nokiju (14 posto). Iako je danas tržištem u potpunosti dominiraju Samsung, odnosno kada su u pitanju mobilni operativni sustavi Android, Appleov iPhone i dalje je najprodavaniji telefon na svijetu te je ova kompanija u posljednja tri mjeseca prošle godine prodala više od 50 milijuna iPhonea.

Što vi mislite o ovakvoj zaljubljenosti u Apple – gledate li i vi prilikom kupovine mobilnih telefona ime branda ili su vam ipak važnije specifikacije samih uređaja? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene