Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno najposjećeniji

Zadovoljna Mayer: Yahoo ispred Googlea, Microsofta i Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetske stranice Yahooa i dalje su najposjećenije u SAD-u, ispred Googlea, Microsofta i Facebooka

Kada je Marissa Mayer preuzimala mjesto izvršne direktorice u Yahoou napomenula je kako želi Yahoou vratiti staru slavu kakvu je imao početkom prošlog desetljeća te kako vjeruje da će u budućnosti postati konkurentni najvećim kompanijama na tržištu poput Googlea, Applea i drugih. Iako je Yahoo i dalje daleko od navedenih velikana te iako se Marissa nadala boljim financijskim rezultatima, ona ipak može biti iznimno zadovoljna s posljednjim rezultatima o posjećenosti internetskih stranica u SAD-u koje je objavila kompanija Gartner.

Prema tim podacima, internetske stranice Yahooa ponovno su zauzele prvo mjesto na ovoj ljestvici ispred velikog rivala Googlea. Tijekom prosinca stranice koje se nalaze u vlasništvu Yahooa zabilježile su više od 195 milijuna jedinstvenih posjetitelja u SAD-u, dok je Google zabilježio nešto više od 192 milijuna posjeta.

VELIKI USPJEH Marisse Mayer: Yahoo ispred Googlea!

Treće mjesto pripalo je Microsoftu čije su stranice zabilježile više od 175 milijuna posjetitelja, dok je četvrto mjesto zauzeo Facebook s oko 140 milijuna posjetitelja.

Na Cnetu napominju kako se ove informacije odnose samo na posjete s računala, ne i s mobilnih uređaja ali za očekivati je da bi, kada bi uključili podatke s pametnih telefona i tableta, poredak na ovoj ljestvici bio jednak, odnosno Yahoo bi i dalje zauzimao prvo, a Google drugo mjesto.

Inače, ovom je ljestvicom u prošlosti dominirao Google, dok ga Yahoo nije prestigao prošlog ljeta – iako su neki analitičari vjerovali da je riječ o kratkoročnoj promjeni, kompanija Marisse Mayer od tada ne ispušta prvo mjesto na kojem se nalazi šest uzastopnih mjeseci.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene