Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problematične animacije

Vrtoglavica i povraćanje: Ljudima je muka od novog softvera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki korisnici Appleovih uređaja koji koriste iOS 7 operativni sustav žale se na glavobolje i mučninu zbog načina zumiranja aplikacija i animacija na telefonima i tabletima

Apple je na konferenciji u lipnju predstavio novu verziju svog mobilnog operativnog sustava iOS koja je donijela najveće promjene još od predstavljanja prvog modela iPhonea. Ova je verzija korisnicima dostupna od sredine prošlog tjedna te donosi drugačiji dizajn, prikaz aplikacija i njihovog pokretanja te brojne druge promjene.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin - 2 pobuna u zagrebačkom ogranku Problemi u SDP-u: Na sjednici riješena jedna mini kriza Poziv: Željko Mihoković - 2 POZIV DOMAGOJA MIKIĆA Velika pobjeda malog čovjeka: Važna promjena za svu teško bolesnu djecu i njihove obitelji

Iako su neki korisnici na početku kritizirali iOS 7, ubrzo su se navikli na njega te sada uživaju u svim novitetima koje je ovaj softver donio, a do početka ovog tjedna preuzelo ga je više od 200 milijuna vlasnika iPhonea i iPada.

Zbog ovog su korisnici iPhona bili ljutiti

No, iOS 7 nekim je korisnicima donio neočekivane probleme te su se na nekim (službenim i neslužbenim) Appleovim forumima potužili kako im je od novog iOS-a muka te imaju vrtoglavice i osjećaj povraćanja. Naime, nova verzija ovog operativnog sustava donosi brzo zumiranje aplikacija i 3D efekte prilikom multitaskinga, a i same aplikacije se pomiču zajedno s pokretima telefona i tableta.

'Od zumiranje animacija u novom iOS-u mučno mi je i imam glavobolje', požalio se jedan korisnika iPhonea na Appleovom službenom forumu koji je te probleme usporedio s osjećajem mučnine koji je imao kada je pokušao čitati u automobilu. Ostale posjetitelje foruma pitao je može li se vratiti na staru verziju mobilnog operativnog sustava s kojim nije imao problema, no jednom kad se instalira iOS 7, više nema povratka na šesticu.

'Imao sam ozbiljne vrtoglavice ubrzo nakon što sam počeo koristiti iPad s iOS-om 7', napisao je na forumu drugi korisnik koji je rekao da mu probleme stvaraju efekti prebacivanja između aplikacija.

Nasjeli na lažnu reklamu i uništili telefon: iPhone NIJE vodootporan

Ovi se problemi mogu djelomično ublažiti promjenom u opcijama iOS-a – potrebno je ići u Postavke/Općenito/Pristupačnost i tu uključiti opciju Smanji kretanje, iako niti to nije garancija da korisnici više neće imati mučnine jer se na ovaj način zaustavlja pomicanje ikona, dok problem zumiranja i brzog prebacivanja i dalje ostaje.

Novinari Huffington Posta kontaktirali su Apple vezano uz ovaj problem, no iz ove kompanije još nema službenih komentara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene