Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NASA i Pentagon ovaj projekt sponzoriraju s 35 milijuna dolara, a moći će nositi preko 66 tona tereta!


Letjelica Aeroscraft ML 866 moći će polijetati i slijetati vertikalno te nositi preko 66 tona tereta, a uskoro počinju finalna testiranja.

Vezani članci Slika nije dostupna Je li moguće preživjeti na Marsu? Samo jedan čovjek ima odgovor Slika nije dostupna DAN KOJI JE PROMIJENIO SVIJET 'Pojavila se svakodnevnica koja 2001. nije postojala'

>> DOZNAJEMO Hrvatskoj iz ruku klizi domaći projekt vrijedan 7,5 milijardi eura!

Cepelin je to, koji bi trebao promijeniti način prijevoza tereta, no trenutno je još u fazi prototipa i gradi se Kaliforniji, u hangaru tvrtke Worldwide Aeros Corp. Projekt je nazvan Dragon Dream i financiraju ga vojska SAD-a i NASA, prenosi NY Daily News.

Prema riječima jednog od vodećih ljudi na projektu, Igora Pasternaka, ta letjelica omogućit će prijenos velikog tereta na duge destinacije. 'Svjedoci smo početka rješenja za globalni transport u narednih 100 godina', rekao je Pasternak.

Osim toga, planira se da se te letjelice, osim za prenos tereta, koriste i za prijevoz putnika, zbog čega enterijer na projektnim nacrtima djeluje kao luksuzni hotel.

Zanimljivo je i da taj cepelin jako sliči na zrakoplov iz popularne lutkarske serije 'Thunderbirds' iz šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Podsjetimo i da jedna tvrtka u Hrvatskoj želi napraviti zračni brod, ali koji bi se koristio za nadziranje u realnom vremenu te u potpunosti nadomjestio potrebu za satelitskim nadzorom. Hrvatski projekt zove se Hipersfera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook