Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjetnička apstrakcija

Ovako impresivan video dugo niste vidjeli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica umjetnika pokazala su kako se tehnologija može koristiti i kako bi se napravila nevjerojatna umjetnička djela.

Microsoftov Kinect sa detektorom za pokret prvotno je namijenjen konzoli Xbox i osobnim računalima, no s njim se može i mnogo više, a to su pokazali i umjetnici Daniel Franke i Cedric Kiefer.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Dobar provod u Strasbourgu VIDEO Luda zabava HDZ-ova europarlamentarca: Rasplesao se na šanku u noćnom klubu Elginove mramorne poče u Britanskom muzeju Velika Britanija vs. Grčka Diplomatski rat zbog skulptura se nastavlja: "Nisam zadovoljan što je sastanak otkazan"

Njihov projekt 'Unnamed soundsculpture' i više je no impresivan. Kinectom su se poslužili kako bi pokrete plesačice Laure Kiel prenijeli u pokretnu skulpturu koja podsjeća na pijesak koji klizi kroz nečije ruke, piše Verge.

Koristeći tri kamere s Kinectom, Franke i Kiefer su ulovili svaki Laurin pokret, te ga pretočili u 22,000 točkica. Dodali su još nekoliko efekata i rezultat je zaista zapanjujuć. U videima niže pogledajte projekt 'Unnamed soundsculpture', te kako se ovaj projekt radio.
 

unnamed soundsculpture from Daniel Franke on Vimeo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene