Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo, novo, najnovije

VIDEO Zavirite u letjelicu za turistički put u svemir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za putovanje u svemir na raspolaganju zainteresiranim avanturistima je nova letjelica. A cijenu ove skupe avanture je bolje ne spominjati.

Osnivač tvrtke SpaceX-a Elon Musk predstavio je letjelicu za putovanja u svemir Dragon 2. Turistička putovanja na Međunarodnu svemirsku postaju sada će moći biti realizirana u super ekskluzivnoj letjelici, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karta za svemir - 250.000 dolara POGLEDAJTE kako izgleda novi svemirski brod za 'komercijalne' letove Slika nije dostupna Točno u 21.26 sati Svemirska letjelica Messenger večeras će udariti u Merkur

Ono što je novost kod Dragona 2 u odnosu na prijašnju sličnu letjelicu, jest to da će se ona moći koristiti više puta. SpaceX već je realizirao tri od dogovorenih 12 putovanja na Međunarodnu svemirsku postaju. Projekt je to vrijedan 1,6 milijarde američkih dolara u dogovoru s NASA-om. Međutim, sva putovanja do sada provedena su bez ljudi, a završila su padom letjelica u Tihi ocean.

Ponovno bi trebao zaprepastiti svijet novim tehnološkim dostignućem

Sada Dragon2 ima četiri sjedala u koja će se moći smjestiti putnici.

'Mislimo da će prvi let s ljudima biti realiziran 2016. godine, a koštat će oko 20 milijuna dolara po putniku', rekao je Musk dodajući kao je konačni cilj ostvariti tisuće turističkih letova u svemir godišnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene