Tvrtka Boston Dynamics napravila je još jednog nevjerojatnog robotskog psa. manji je od svojih prethodnika, pokretljiviji i super stabilan, što su njegovi tvorci dokazali tako što su ga "šutirali" nogom dok se kreće.


Točkica (Spot) najnoviji je četveronožni robot tvrtke Boston Dynamics u vlasništvu Googlea i može izvesti svakojake manevre po doista zahtjevnom terenu, poput leda, stepenica te penjanja uzbrdo ili silaska nizbrdo.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković predstavio predizborni spot HDZ-a i najavio: "Osigurat ćemo 100.000 novih radnih mjesta" HTZ pokrenuo kampanju na društvenim mrežama Kako vam se sviđa novi spot turističke zajednice? ''Vaš dom dovodimo u Hrvatsku''

Obzirom da je robotika strahovito i strelovito napredovala posljednjih godina, izgledno je da kako bespilotne letjelice polako pronalaze svoje mjesto pod suncem u vojsci, tako će i ostali roboti vrlo izgledno postati vojnici budućnosti, prenosi Science Alert.

Točkica je rafinirana verzija ranijih modela BD-a WildCat i BigDog, koji je prikazan još 2013. godine. Točkica je međutim, lakši i okretniji, pogoni ga električni motor, ima četiri hidrauličke noge, a za navigaciju po terenu koristi senzor postavljen na mjesto "glave".

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook