Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujući roboti ubojice

VIDEO Američka vojska krenula u izradu specijalnog ratnog odijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roboti ubojice su zastrašujući. Jednako zastrašujući su i pripadnici američke specijalne postrojbe SEALS, pišu američki mediji. Pogotovo kada se za njih rade 'Iron man' odijela.

Admiral Bill McRaven, šef američke Komande za specijalne operacije, došao je na ideju da mornaričkim specijalnim postrojbama SEALS da ubojita robotska odijela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne zna se je li odobrena Na 11. rujna izlazi knjiga 'prave istine' o misiji u kojoj je ubijen Osama bin Laden Slika nije dostupna Ne žali ni za čim Ovo je snajperist koji je ubio 255 ljudi i napisao knjigu o tome

Kako izvještava CNN na svojem blogu za obranu, McRaven je usmjerio istraživanja u smijeru koji će omogućiti SEALS-ima da nose ultimativno zaštitno odijelo na bojnom polju, koje su američki mediji od milja nazvali 'Iron man' odijelom.

>> Među ubijenima i dvojica bivših 'Navy Seals-a', zbog napada uhićene 4 osobe

'Ovo nije šala. Teroristi, zaključajte vrata', piše Business Insider, na sebi svojstven šaljivo-ozbiljan način.

Odijelo nosi nadasve pretenciozno ime-akronim T.A.L.O.S. (Tactical Assault Light Operator Suit) po uzoru na brončanog diva Talosa iz grčke mitologije, koji je od pirata i osvajača štitio Europu na Kreti.

Američka vojska napravila je i komično-dramatičan video kojem je cilj prezentacija tog odijela. Naime, ako je suditi po videu, uloga vojnika na bojnom polju bila bi da probija ramenima trošna drvena vrata te zauzme pozu i 'stoji dobro na terenu', dok se meci naprosto odbijaju od njegovog neuništivog odijela.

Čak niti fiktivni Tony Stark nije bio toliko pretenciozan u tri nastavka popularnog hollywoodskog blockbustera.

Pogledajte.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene