Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aplikacija koja omogućava prikaz kazališnih titlova na mobilnim uređajima, Vip script, razvijena je u suradnji s Vipnetom, a svoju premijeru ima na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama (www.dubrovnik-festival.hr). Osnovni zadatak aplikacije zapravo je prevladavanje komunikacijskih barijera jer prikazivanjem titlova u stvarnom vremenu olakšava stranim turistima te osobama s oštećenjima sluha praćenje događanja na pozornici, i to na dva jezika: engleskom ili suvremenom hrvatskom.


Temeljena na pouzdanim web tehnologijama kao što su HTML5, CSS i JavaScript, Vip script je server-side event-driven Node.js web aplikacija, a svi titlovi koji se šalju na web sučelje pohranjeni su u bazi podataka MongoDB koja i omogućava rad u stvarnom vremenu.

Vezani članci PR Dubrovnik će vježbati u jubilarnoj desetoj sezoni Aktivne Hrvatske Marijo Bekić Gotovo nijedan novi pacijent s koronavirusom nije cijepljen: "Pratimo situaciju..."

Dizajn aplikacije je responzivan pa, bez obzira na vrstu uređaja s kojeg se pristupa stranici dsf.vip.hr tijekom predstave, vizuali jednako kvalitetno izgledaju. Gledateljima koji nemaju vlastiti pametni uređaj, a žele pratiti titlove, Vipnet je omogućio besplatnu posudbu određenog broja tableta za vrijeme trajanja dviju hit-predstava Medeja i Ekvinocijo.

Najbolje kod ove inspirativne suradnje s Vipnetom je mogućnost doprinosa na području koje nije tehničkog karaktera. Svako kreativno polje može profitirati od dobro osmišljenog korisničkog iskustva te inovacija, pa tako i kazalište. Vjerujemo se da će gledatelji uživati u aplikaciji jednako kao i mi dok smo je razvijali ­ poručio je Antun Debak, kreativni direktor agencije UX Passion.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju