Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Haker iz bunkera'

Uhićen osumnjičeni za najveći cyber napad u povijesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mediji prenose da je uhićen Sven Olaf Kamphuis koji je djelovao iz bunkera i koji je imao 'hakerski mobilni ured', odnosno kombi s naprednom opremom za hakiranje.

Španjolska policija objavila je kako su uhitili 35-godišnjaka koji je osumnjičen da je u ožujku pokrenuo najveći cyber napad u povijesti koji je uzrokovao velike probleme u internetskom prometu zbog kojih je dio korisnika imao poteškoća s pristupom nekim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija gdje je vlasnik? Policija pronašla misteriozni kombi: "Pozivamo vlasnika da se javi" Prometna nesreća u Rugvici Užasna nesreća FOTO U prometnoj nesreći blizu Zagreba poginula dva motociklista, jedna žena teže ozlijeđena

>>'Najveći cyber-napad' u povijesti: Internet usporen diljem svijeta!

Riječ je o 35-godišnjem Nizozemcu (neslužbene informacije kažu kako je uhićen Sven Olaf Kamphuis, glasnogovornik Cyberbunkera i 'borac za slobodu interneta'), za kojeg španjolska policija kaže da se naziva‘diplomatom vanjskih poslova Republike Cyberbunker’.

Način na koji je on djelovao čini se idealnim scenarijem za neki hollywoodski hakerski film, prenose na The Vergeu jer je on navedeni hakerski napad vodio iz bunkera u Španjolskoj (sama kompanija Cyberbunker ime je dobila po bunkeru u Nizozemskoj u kojem su smješteni), a imao je i ‘mobilni hakerski ured’ – kombi opremljen s naprednom opremom i antenama s kojim je hakirao mreže po Španjolskoj.

Podsjetimo, do napada je došlo u ožujku nakon što je organizacija Spamhouse na svoj popis blokiranih servera privremeno stavila i one iz Cyberbunkera, hosting kompanije koja na svojim serverima drži sav sadržaj osim terorističkih i pedofilskih materijala.

>>Zbog njih CIJELI KONTINENT umalo ostao bez interneta!

Sven Olaf Kamphuis tada je rekao kako Spamhouse zloupotrebljava svoj položaj, jer ta organizacija nema pravo odlučivati o blokiranju internetskog sadržaja te je, kao odgovor na tu blokadu, pokrenut najveći cyber napad u povijesti.

U otkrivanju i uhićenju osumnjičenog sudjelovala je policija iz Španjolske, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije i SAD-a te se očekuje da će ga španjolska policija uskoro izručiti Nizozemskoj gdje ga čeka suđenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene