Obavijesti Video Pretražite Navigacija
StealthGenie

Uhićen jer je napravio aplikaciju za uhođenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompanija Hammada Akbara prodavala je softver za uhođenje i prisluškivanje koji su najčešće koristile ljubomorne osobe koje su sumnjale da ih njihovi partneri varaju

Izvršni direktor kompanije InvoCode Hammad Akbar prva je osoba u SAD-u koja je uhićena zbog prodaje i oglašavanja spyware aplikacije za mobilne telefone. Naime, njegova aplikacija StealthGenie namijenjena je presretanju i tajnom snimanju telefonskih razgovora, pri čemu vlasnik telefona, naravno, nema nikakvih saznanja o ovoj aplikaciji i da netko prati njegovu komunikaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIRIO U PROZORE I SNIMAO ŽENE Uhvaćen je ''Fantom s Trešnjevke'': ''Kada smo počeli vikati na njega, ostavio je bicikl i ispao mu je mobitel...'' Slika nije dostupna Počelo suđenje Već robijao zbog ubojstva, sada silovao ženu: "Nisi ti još vidjela zvijer, ne znaš ti što je prava opasnost"

Poslovni plan ove kompanije, odnosno StealthGeniea orijentiran je na, kako su ga nazvali na Cnetu, 'tržište bračne nevjere', odnosno namijenjen je ljubomornim osobama koje žele prisluškivati i pratiti svoje žene/muževe.

Bizarno: Što sve rade BIVŠI partneri na Facebooku kako bi vas špijunirali!

Akbar je uhićen prošlog vikenda u Los Angelesu te je optužen za prodaju uređaja za tajno prisluškivanje i oglašavanje takvog uređaja. Kupci njegove aplikacije imali su na posebnom online servisu na stranici cp.stealthgenie.com pristup snimljenoj komunikaciji StealthGeniea, a nakon njegovog uhićenja, FBI je ugasio ovu stranicu.

Asistentica državnog tužitelja Leslie Caldwell u objavi za javnost komentirala je kako je prodaja ovakvih aplikacija zločin te da su aplikacije poput StealthGeniea prvenstveno dizajnirane za uhođenje, ali i za zlostavljače koji žele znati sve pojedinosti o privatnim životima svojih žrtava i to bez njihova znanja.  

Više informacija pročitajte na portalu Zimo. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene