Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada se žele čuti s prijateljima ili obitelji, Britanci radije posegnu za SMS porukama, Facebookom ili e-mailom, pokazalo je najnovije istraživanje.


Prvi put u Velikoj Britaniji telefonski pozivi i pozivi s mobitela su poraženi - u 2011. premašile su ih SMS poruke. S obitelji, prijateljama i kolegama su Britanci u 2011. godini pričali 5 posto manje vremena nego godinu ranije.

Vezani članci Dan slobode u Velikoj Britaniji DNEVNIK.hr u Londonu na Dan slobode - Englezi bijesni zbog aplikacije: Mnogi još dugo neće okusiti slobodu Boris Johnson Bivši savjetnik sasipao niz teških optužbi na račun britanskog premijera: Johnson je bio protiv lockdowna jer bi samo starci umrli, slao je i šaljive poruke o oboljelima

U isto vrijeme poslali su 150 milijardi tekstualnih poruka. Prosječan korisnik provede skoro sat i pol vremena tjedno koristeći e-mail, na socijalnim mrežama poput Facebooka ili Twittera ili koristeći mobitel za pristup Internetu, navodi godišnje izvješće o korištenju telekomunikacija.

96 posto ispitanih u dobi od 16-24 godine koriste tekstualne aplikacije kako bi bili u kontaktu s prijateljima ili rodbinom, od čega 90 posto njih šalju poruke, a 73 posto koriste društvene mreže. Ipak, mladi ostaju pri tvrdnji da s najmilijima najradije komuniciraju licem u lice, ali im zahtjevi modernog života to onemogućuju. (Hina)

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.