Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nikada ne možete biti sigurni tko se nalazi s druge strane ekrana – ljepotica u crvenoj haljini ili muškarac u uniformi i s lisicama.


Jedan mladić iz Richmonda bio je prilično uzbuđen čekajući da se u restoranu pojavi djevojka s kojom je putem poznate dating stranice OK Cupid dogovorio spoj na slijepo. S njom se do tada dopisivao tjedan dana, a s obzirom da u njegovom profilu stoji da komunicira sa ženama koje žele 'nešto više od uobičajenog', njegova očekivanja za tu večer bila su velika.

Vezani članci Policija Rijeka Riječka policija: "Pet osoba počinilo je prekršaj, prijavljen je i HGSS-ovac! Nećemo objašnjavati što se dogodilo" Incident na Platku - 3 Policija je dva dana šutjela o brutalnom premlaćivanju na Platku: Za njih su ove vijesti bile važnije

U restoranu se trebala pojaviti djevojka koja ima crnu dolčevitu, crne čizme i crvenu haljinu, no on se šokirao kada se umjesto nje pojavila policija koja ga je uhitila. Naime, cijelo to vrijeme Ryan Covington nije se dopisivao s djevojkom, već s policajcem koji na toj stranici otvorio lažni profil djevojke kako bi se s njim našao uživo i priveo ga. U razgovoru za NBC policajac Daniel Minton rekao je kako Convington nije neki veliki kriminalac, ali ljudi iz njegov kvarta htjeli su da ga se 'makne s ulice' – on je već imao problema zbog droge i navodne provale u jedan automobil.

Umjesto sa ženom, na Facebooku dogovorio spoj s kriminalcima

S obzirom da se nije pojavio na obaveznom saslušanju na sudu, policija je za njim izdala potjernicu, ali ga nikako nisu mogli pronaći uz pomoć klasičnih policijskih metoda. Minton se sjetio prilično maštovitog načina na koji bi mogli pronaći i uhititi Convingtona pa je na OK Cupidu napravio lažni profil djevojke Sashe koja je po svom profilu po svemu odgovarala ovom 24-godišnjaku.

Iako je bio na policijskoj listi traženih osoba, on se i dalje upoznavao s novim osobama putem interneta te se oduševio kada je stupio u kontakt sa Sashom koja je, poput njega, htjela nešto više osim samog upoznavanja na ovoj stranici. Kada se policija pojavila u restoranu u kojem se trebao naći sa svojom prijateljicom s OK Cupida, on i dalje nije shvatio da je sve bila policijska namještaljka jer je, dok su ga policajci odvodili, stalno vikao kako ima spoj na slijepo.

Minton je dodao da ova priča ima i dublju poantu, a to je da internetski korisnici uvijek moraju biti oprezni prilikom komunikacije s nepoznatim osobama na internetu jer nikad ne znaju tko se nalazi s druge strane ekrana – to zaista može biti ljepotica u crvenoj haljini, ali možda je i muškarac u uniformi i s lisicama. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju