Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Shift konferencija

Službeno otvoren najveći startup događaj u jugoistočnoj Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu službeno otvoreno ovogodišnje, četvrto izdanje Shift konferencije koja u Split dovodi više od 20 eminentnih govornika i više od 1000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Događaj su otvorili splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, savjetnik Predsjednice Republike za gospodarstvo Marko Jurčić te organizator konferencije Ivan Burazin.

U pozdravnom govoru govornici su naglasili značaj koji Shift konferencija ima ne samo za domaću i regionalnu startup scenu, već i za onu gospodarstvenu koja sve više prepoznaje uzlazni trend pokretanja novih poslovnih modela te trenutačno stanje zapanjujuće velikog broja domaćih vizionara u svijetu tehnologije.

Da Shift konferencija ove godine okuplja primjetno kvalitetne, eminentne govornike u svojim područjima dokazuje pedigre prvog koji je održao predavanje pred mnogobrojnom publikom. Riječ je o Mikeu Butcheru, glavnom uredniku TechCruncha, najvećeg svjetskog tech news portala. Kao vrhunski poznavatelj noviteta iz svijeta tehnologija, Mike je publiku pobliže upoznao s najnovijim trendovima iz domene startupova i novih tehnologija.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo u Splitu Uvjetne kazne Šokantna presuda za spolno uznemiravanje djece: Uložili žalbu nakon pisanja medija Ilustracija djevojčica na intenzivnoj Obrat u slučaju teško opečene jednogodišnjakinje u Splitu: Policija objavila detalje

OBJAVLJEN CJELOKUPNI PROGRAM SHIFT KONFERENCIJE

Andrea Barrica trenutačno je EIR u venture fondu 500 Startups, ali ovog puta govorila je o svom prethodnom projektu, financijskom servisu inDinero za kojeg je osobno “pribavila” prvih sto plaćenih korisnika. Andrea je objasnila kako su ovaj servis pretvorili iz korisne platforme u neophodni način u procesu plaćanja.

Predstavnik svjetski poznatog venture fonda Union Square Ventures, Nick Grossman, održao je predavanje o beskrajnom ciklusu dominacije i disruptivnih inovacija koji se svakodnevno odigrava u tech domeni, ali i prilikama koja vam ovaj sektor može pružiti.

Na Shift konferenciju ponovno se vratila Amy Cosper, glavna urednica magazina Entrepreneur koja je po izboru časopisa Fast Company proglašena jednom od 25 najpametnijih žena na Twitteru.
Shift konferencija ove je godine ugostila i dva izraelska govornika. Otkako je 2009. godine pokrenuo SimilarWeb tvrtku koja pruža usluge web analitike, rudarenja podataka i poslovne inteligencije za međunarodne korporacije, izraelski poduzetnik Or Offer u ovom je startupu zaposlio više od 150 ljudi i prikupio više od 15 milijuna dolara investicija. Njegov kolega Shai Wininger pokrenuo je Fiverr, servis koji omogućuje nezavisnim profesionalcima da lakše pronađu klijente kojima mogu ponuditi svoje usluge.

Uživali smo i u razgovorima sa suosnivačem servisa Layer Tomažom Štolfom, a Evan Stites-Clayton na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta govorio je o rušenju granica poslovanja i kreiranju novih prilika na globalnoj razini. Sve o čemu je pričao, Evan je iskusio iz prve ruke na vlastitom primjeru kao suosnivač Teespringa, tvrtke koja tvrdi da stvara milijunaše. Usporedbe radi samo od početka ove godine prodali su više od šest milijuna majica ukupne vrijednosti od preko 72 milijuna dolara!

Ovo su startupi koji će se pred više od 1.000 posjetitelja boriti za 10 tisuća dolara!

Posjetitelji su prvog dana konferencije imali prilike odgledati prvi set i 12 „pitcheva“ finalista natjecanja Shift Challenge, u sklopu kojeg se 24 startupa bore za glavnu nagradu u iznosu od 10 tisuća dolara, ali i naklonost žirija te publike. Svaki od ovih startupova u samo tri minute pokušat će predstaviti svoj proizvod, objasniti na koji se način on razlikuje od srodnih te zašto je vrijedan pažnje.

Tri najbolja startupa kući će, osim korisnih komentara mentora i neprocjenjivog iskustva izlaganja pred stotinama gledatelja, ponijeti i vrijedne nagrade! Natjecanje će biti zaključeno 12. lipnja, kada će pobjednicima biti uručene nagrade, što će ujedno biti i kulminacija same konferencije.

Za više informacija o rasporedu predavanja, natjecanjima, govornicima i samoj konferenciji
posjetite službenu stranicu Shift Conference!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene