Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmišlja li Zuckerberg o smartphoenu?

Sljedeći korak Facebooka – pametni telefon?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavile su se glasine prema kojima Facebook u suradnji s HTC-om priprema pametni telefon

Glasine o Facebookovom pametnom telefonu internetom kruže već nekoliko godina, a sada su ih ponovno aktualizirali na stranici DigiTimes.

Novinari s ove stranice kažu, pozivajući se na pouzdane izvore koje nisu htjeli imenovati, da će se Facebook povezati s HTC-om te će ove kompanije predstaviti zajednički smartphone koji bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom trećeg ovogodišnjeg kvartala.

HTC je ranije već predstavio dva pametna telefona namijenjena ljubiteljima najpopularnije društvene mreže na svijetu koji imaju posebnu tipku prilagođenu pristupu Facebooku te obavljanju nekih akcija na Zuckerbergovoj mreži, ali detaljnijih informacija o novom telefonu kojeg rade trenutno nema – osim da bi trebao raditi na operativnom sustavu Android te da će imati integrirane sve funkcije koje su dostupne na Facebooku.

Također, isti izvori tvrde da Zuckerberg u budućnosti, odnosno nakon izlaska Facebooka na burzu planira povećati 'ulaganja i izvore prihoda kompanije' tako da će proizvodnja mobilnih telefona postati dio njihove buduće razvojne strategije – što znači da tijekom sljedećih godina možemo očekivati više modela smartphonea ove kompanije.

Na DigiTimesu kažu da će se HTC orijentirati na suradnju s Facebookom zato što je Google u razvoju svojih Nexus telefona kao partnera odabrao Samsung (iako bi mogli očekivati da će za Googleove telefone u budućnosti biti zadužena Motorola) – prvi Googleov Nexus telefon napravljen je u suradnji s HTC-om, no nakon toga Google je počeo surađivati samo sa Samsungom pa su u HTC-u odlučili na veću suradnju s velikim Googleovim konkurentom Facebookom.

Na stranici The Verge podsjećaju da je ranije, kada su se pojavile glasine o navodnom Facebookovu telefon, sam Mark Zuckerberg rekao kako strategija njegove kompanije neće biti usmjerena na razvoj specifičnih uređaja, već želi da njihovi servisi budu dostupni na svim platformama, no možda je Facebookov šef promijenio mišljenje te stvarno razmišlja o telefonu koji će u potpunosti biti prilagođen Facebooku i, naravno, Instagramu.

S obzirom na više od 900 milijuna korisnika ove društvene mreže, jasno je koliko je velika potencijalna korisnička baza Facebookovog telefona.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene