Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavite se!

Shift Challenge otvorio prijave za startup natjecanje uz nagrade do 15.000 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijave za Shift Challenge su otvorene do 4. svibnja, a zainteresirani startupi se mogu prijaviti na službenoj web stranici konferencije.

Splitska konferencija Shift otvorila je ‘vrata’ startupima koji se mogu prijaviti na natjecanje gdje mogu osvojiti novčane nagrade ukupnog iznosa od 15.000 dolara, a najbolje projekte birat će stručni žiri sastavljen od prestižnih imena iz Y Combinatora, TechStars, Entrepreneur i The Next Weba.

Zastrašujuća istina: 'Mi nismo osobe, mi smo samo gomila podataka'

Osim što će startupi moći osvojiti novčane nagrade imat će i jedinstvenu priliku da prezentiraju svoje ideje ispred najprestižnijih akceleratora na svijetu — Y Combinatora i TechStars.

Članovi žirija koji će birati najperspektivnije startupe ujedno sačinjavaju i drugi set govornika za Shift Konferenciju. Evo imena koja bi vas mogla lansirati u sam vrh svjetske scene:

Justin Kan je partner u jednom od najpoznatijih svjetskih startup akceleratora – Y Combinatoru, pod čije je okrilje primljen i prošlogodišnji pobjednik Shift Challengea – BellaBeat (ex BabyWatch). Justin je i sam uspješan startup poduzetnik čiji je projekt Exec podržao sam Y Combinator.

Semyon Dukach je novi generalni direktor bostonske podružniceTechstarsa, broj jedan startup akceleratora na svijetu. Semyon je također poznat kao i strastveni anđeo ulagač, a šira javnost ga najćešće povezuje s legendarnim MIT Blackjack timom - grupom genijalaca koji su 90-tih pustošili američka kasina zahvaljujući sofisticiranoj tehnici brojanja karata.

Misterij bez odgovora: Snimljeni dosad najčudniji radio signali iz svemira

Amy C. Cosper je glavna urednica i potpredsjednica Entrepreneur Media, Inc. Amy nadgleda sav sadržaj i partnerstva koja se tiču ove svjetski poznate publikacije iz svijeta poduzetništva.

Patrick de Laive je suosnivač Twittercountera, Paydroa i pokretač The Next Web startup konferencije.

Prijave za Shift Challenge su otvorene do 4. svibnja, a zainteresirani startupi se mogu prijaviti na službenoj web stranici konferencije. Kandidati koji uđu među 32 najbolja startupa, bit će obaviješteni e-mailom najkasnije do 12. svibnja.

Natjecanje je podijeljeno u dva dijela. Prvi dio, Challenge day, biti će zatvoren za javnost i održat će se 4. lipnja u Muzeju grada Splita. Tom prilikom će domaći i svjetski stručnjaci podučiti startupe svim trikovima potrebnima za privlačenje investicija, a startupi će im na kraju dana morati pokazati što su naučili. 16 startupa koji tada predstavi svoje ideje u najboljem svjetlu, ući će u finale i dobiti priliku za pitchanje, tj. predstavljanje ideja i projekata, tijekom Shift Konferencije 5. i 6. lipnja.

Nakon završne runde pitchanja na konferenciji, tri najbolja startupa će biti odabrana i bit će im svečano uručene novčane nagrade. Tako će tim koji osvoji prvo mjesto ponijeti kući čak 10.000 $! Za drugo mjesto je predviđena nagrada u iznosu od 3.000 $, a startup koji osvoji treće mjesto može računati na 2.000 $. ZIMO i Dnevnik.hr su medijski partneri konferencije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene