Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najjači adut – cijena!

'Rat igraćih konzola': Sony predstavio PlayStation 4!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sony je napokon prikazao PlayStation 4 čiji je najjači adut u odnosu na konkurentski Xbox One cijena od 399 dolara, dok će se Xbox prodavati po 499 dolara

Milijuni gamera s nestrpljenjem su iščekivali Sonyjevu konferenciju ove veljače na kojoj je kompanija najavila predstavljanje nove verzije PlayStationa, no uzbuđenje se brzo pretvorilo u razočarenje jer je Sony samo prikazao kontroler novog PlayStationa, ali ne i samu konzolu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okrutna škola Natjerao je sina da uzme malj i ode razbiti konzolu zbog loših ocjena Slika nije dostupna Najskuplja ikad Rekordna prodaja igre: Zarada od 500 milijuna dolara u jednom danu!

Sinoć je na E3 sajmu u Los Angelesu Sony napokon prikazao i novi PlayStation, a u dvorani u kojoj je održana konferencija zavladala je prava euforija kada je objavljeno da će cijena PS4 biti niža od one koju su analitičari očekivali te da će iznositi 399 dolara. Prije Sonya, na ovom je sajmu Microsoft održao konferenciju na kojoj je objavio neke nove detalje vezane uz njihovu Xbox One konzolu.

Zaboravite daljinski upravljač: Pogledajte kako ćemo u budućnosti upravljati TV-om!

Novi Xbox na tržištu će se pojaviti u studenom po cijeni od 499 dolara, odnosno 499 eura na europskom tržištu, a ova konzola dolazi i s nekim ograničenjima koja su naišla na mnoge kritike ljubitelja video igara poput nemogućnosti igranja posuđenih i rabljenih video igara (igre ćete moći posuditi/dati samo jednoj osobi koji vam je na Xbox Liveu prijatelj najmanje 30 dana) i činjenice da će se korisnici morati najmanje jednom dnevno povezati s internetom.

Neke ranije glasine upućivale su da bi i nova verzija Sonyjeve konzole mogla imati slična ograničenja, no iz ove su kompanije demantirali te glasine te su objavili da za igranje igara neće biti potrebna internetska veza te kako će se na PS 4 normalno moći igrati posuđene i rabljene video igre, što je odlična vijest za sve ljubitelje ove konzole koji, s obzirom na visoke cijene igara, često kupuju rabljene igre.

Osim mogućnosti igranja rabljenih igara i neovisnosti o internetskoj vezi, PlayStation 4 bit će jeftiniji u odnosu na Xbox One (treba napomenuti da se Xbox prodaje s Kinectom) te će njegova cijena iznositi 399 dolara, odnosno 399 eura na europskom tržištu, što je za sto dolara/eura jeftinije u odnosu na Microsoftovu konzolu.

Na BBC-u kažu da je upravo cijena Sonyjev najvažniji adut u odnosu na Microsoftovu konzolu te bi za mnoge gamere ona mogla biti presudna pri izboru između Xboxa i PlayStationa. PlayStation 4 radi na osmojezgrenom procesoru, ima 8GB memorije, tvrdi disk kapaciteta 500GB i Blu-ray pogon, dok će se kamera za ovu konzolu prodavati odvojeno po cijeni od 59 dolara.

U Sonyju kažu da se trenutno razvija 140 igara za njihovu novu konzolu, od čega bi njih sto trebalo biti izdano tijekom prve godine nakon predstavljanja PlayStationa 4.

Odlazak legende! Sony prestaje s isporukama PlayStationa 2

Usprkos navedenim prednostima PlayStationa, Stuart Miles s Pocket-linta kaže kako, iako je Xbox skuplji, on dolazi s Kinectom, dok korisnici Sonyjeve konzole moraju dodatno platiti za PS kameru te napominje da, kada se ove konzole pojave na tržištu, Xbox će imati bolju ponudu igara.

Više informacija o samim konzolama i igrama za njih trebali bi saznati tijekom posljednjeg kvartala kada će se PlayStation 4 i Xbox One pojaviti u prodaji te će, barem za ljubitelje igara, ove konzole biti jedan od najpoželjnijih božićnih poklona.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene