Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svi koji su bar jednom pogledali neki film ili seriju na svom pametnom telefonu znaju koliko je to naporno. Zato u Europu stiže Googleov Chromecast.


Google je u srijedu lansirao u Europi i u Kanadi mali uređaj, Chromecast, koji će omogućiti prijenos video sadržaja s mobilnih uređaja na televizor, čime bi mogla završiti era nespretnog gledanja filmova na pametnom telefonu, tabletu ili prijenosnom računalu.

Vezani članci Filmovi KVIZ: Prepoznajete li ove filmove iz '90-ih prema samo jednoj sceni? Devedesete KVIZ: Možete li točno odgovoriti na svih 15 pitanja o filmovima iz '90-ih?

Da bi se Chromecast, adapter veličine palca, stavio u funkciju potreban je televizijski prijemnik s HDMI ulazom, wi-fi mreža i nekoliko minuta za instalaciju. Jednom kad je konfiguriran, Chromecast komunicira s pametnim telefonom, tabletom ili prijenosnim računalom.

Pobuna protiv internetskog diva: Je li Google postao zao? 

Poslan s različitih mobilnih uređaja video, primjerice s YouTubea, može se gledati na televiziji. Smartphone pritom postaje daljinski upravljač s kojeg se regulira ton i slika.

Iako su uređaji za prijenos sadržaja na televizor s laptopa, tableta ili smartphonea postojali i ranije, Google želi što više pojednostaviti njegovo korištenje, veličinu i cijenu (35 eura).

Chromecast je predstavljen u Sjedinjenim Državama u srpnju 2013., a u srijedu taj Googleov 'gadget' dolazi u Francusku, Njemačku, Dansku, Španjolsku, Finsku, Italiju, Norvešku, Nizozemsku, Veliku Britaniju i Švedsku, te u Kanadu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook