Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komunicira s vašim smartphoneom

Radujte se filmofili: Chromecast stiže u Europu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi koji su bar jednom pogledali neki film ili seriju na svom pametnom telefonu znaju koliko je to naporno. Zato u Europu stiže Googleov Chromecast.

Google je u srijedu lansirao u Europi i u Kanadi mali uređaj, Chromecast, koji će omogućiti prijenos video sadržaja s mobilnih uređaja na televizor, čime bi mogla završiti era nespretnog gledanja filmova na pametnom telefonu, tabletu ili prijenosnom računalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Meka za snimanje Strani filmaši u Hrvatskoj dosad ostavili više od 400 milijuna kuna, na Vis stiže i oskarovka Meryl Streep Slika nije dostupna Zgodna igra Možete li pronaći svih 50 filmova skrivenih na slici?

Da bi se Chromecast, adapter veličine palca, stavio u funkciju potreban je televizijski prijemnik s HDMI ulazom, wi-fi mreža i nekoliko minuta za instalaciju. Jednom kad je konfiguriran, Chromecast komunicira s pametnim telefonom, tabletom ili prijenosnim računalom.

Pobuna protiv internetskog diva: Je li Google postao zao? 

Poslan s različitih mobilnih uređaja video, primjerice s YouTubea, može se gledati na televiziji. Smartphone pritom postaje daljinski upravljač s kojeg se regulira ton i slika.

Iako su uređaji za prijenos sadržaja na televizor s laptopa, tableta ili smartphonea postojali i ranije, Google želi što više pojednostaviti njegovo korištenje, veličinu i cijenu (35 eura).

Chromecast je predstavljen u Sjedinjenim Državama u srpnju 2013., a u srijedu taj Googleov 'gadget' dolazi u Francusku, Njemačku, Dansku, Španjolsku, Finsku, Italiju, Norvešku, Nizozemsku, Veliku Britaniju i Švedsku, te u Kanadu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene