Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada je vidio da mu prevarant neće isporučiti PlayStation koji je kupio putem oglasnika, Edd Joseph odlučio se na nevjerojatnu osvetu


Sve je više slučajeva prijevara putem oglasnika – i u Hrvatskoj su zabilježeni slučajevi u kojima su ljudi platili telefone, a dobili su komad drva ili slično, a vjerojatno najpoznatiji slučaj prijevare zabilježen je u Velikoj Britaniji u kojoj je jedan mladić platio 450 funti za novu verziju Xbox konzole, a dobio je samo fotografiju te konzole. Na sličnog prevaranta naišao je i 24-godišnji Britanac Edd Joseph koji je putem jednog internetskog oglasnika platio 80 funti za PlayStation 3, no ovu igraću konzolu nikad nije dobio.

Ovo su vaše priče: Evo kako su vas varali

Vezani članci Čovjek s mobitelom Građanima masovno dolazi SMS s poveznicom na govornu poštu: "Javite starcima i svima starijima, jer bi mogli nasjesti na ovu glupost" Poštanski sandučić, ilustracija Lažna bankarica operira po kućama: Pogledajte kako je prevarila vremešnog muškarca, ostao bez nekoliko desetaka tisuća kuna

Kada je shvatio da je prevaren (a nakon što su mu iz policije rekli da teško mogu uhvatiti prevaranta), razmišljao je o načinu osvete te je novinarima Telegrapha priznao kako je prvo htio nazvati prevaranta i reći mu kako zna gdje živi, no pretpostavio je da ga to neće previše zabrinuti. Nakon toga odlučio se na neobičan i iznimno originalan način osvete – slanjem cijelih Shakespeare knjiga u obliku SMS poruka!

On je na svom iPhoneu pronašao stranicu s djelima Shakespearea te mu je bilo potrebno samo nekoliko klikova do kopira i 'zalijepi' taj tekst kao SMS poruku te je samo jednom trebao stisnuti 'send' za svaku knjigu. Kako Shakespeareova prosječna knjiga ima prosječno 22,600 riječi, na Telegraphu procjenjuju da su za slanje jedne knjige potrebne 792 poruke. Prvo mu je poslao Macbetha, a onda se odlučio na slanje ostalih knjiga te je do sada poslao više od 17 tisuća poruka (Hamlet se pokazao najdužim te su za njegovo slanje bile potrebne 1,143 poruke).

Platio 4.000 kn za Xbox One, dobio FOTOGRAFIJU konzole!

Sat vremena nakon što je poslao prvu poruku s Macbethom počeo je od prevaranta dobivati uvredljive SMS-ove, a ubrzo nakon toga i uvredljive pozive. Joseph ga je upito 'uživa li u knjigama', ali prevarantu nije ništa bilo jasno – ono što je sigurno jest da će Joseph nastaviti s 'educiranjem' prevaranta te mu i dalje slati tisuće SMS-ova.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook