Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Objavljene su prve fotografije modela novog Appleovog sjedišta u koje ova kompanija namjerava useliti 2015. godine


Apple je još prije dvije godine najavio planove za izgradnju novog sjedišta kompanije koje će izgledati poput svemirskog broda. Ovaj je projekt prvi puta predstavio Steve Jobs (ovo je bilo njegovo zadnje pojavljivanje u javnosti) te je tada najavio da očekuje kako će izgradnja nove zgrade biti gotova do 2015. godine, a u ovoj kompaniji se nadaju da će, ako dobiju odobrenje od Cupertina za početak gradnje, u nove prostore useliti za dvije godine, baš kako je Jobs planirao.

Jobs gradi 'svemirski brod' na tlu za 12.000 ljudi

Vezani članci Opasna zgrada, branitelji na čekanju - 2 Gdje je zapelo? Stanari braniteljske zgrade pet godina čekaju sanaciju nakon požara: "Obećanja smo se dosad naslušali... Imamo toga i previše" Sanacija zgrade u Vukovarskoj oštećene od potresa - 1 S najopasnije zgrade u Zagrebu uklonili i posljednji dio oštećene konstrukcije: "Noćas ćemo mirno spavati, nakon mjeseci strepnje"

Ranije su objavljene samo fotografije kako bi Appleova nova zgrada trebala izgledati, a prošlog tjedna na San Jose Mercury Newsu prvi puta su objavljene i fotografije 3D modela novog sjedišta kompanije. Ukupni troškovi izgradnje novog sjedišta Applea procijenjeni su na više od pet milijardi dolara te će, kada bude gotovo i ako Apple uopće dobije odobrenje za početak gradnje, u njemu raditi oko 14 tisuća zaposlenika kompanije.

Više fotografija ovog modela pogledajte na stranicama San Jose Mercury Newsa.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook