Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvalite se s brojem fanova

Brojač lajkova pokazuje koliko imate fanova na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnici trgovina i kafića zahvaljujući Fliikeu mogu se pohvaliti s brojem fanova koje imaju na Facebooku

Francuska kompanija Smiirl predstavila je zanimljiv uređaj Fliike koji je namijenjen manjim poslovnim objektima i koji pokazuje njihovu popularnost na Facebooku. Riječ je o brojaču likeova na ovoj društvenoj mreži koji se može postaviti u izlog trgovine ili na šank kafića te će se na njemu prikazivati koliko ljudi prati tu trgovinu ili kafić na Zuckerbergovoj mreži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne dajte da vas 'gledaju' Krajnje je vrijeme da korisnici Facebook i 'Like' shvate ozbiljno... Slika nije dostupna Palac dole! 'Hate' umjesto 'lajka': Objavite što ne volite putem Hater aplikacije!

Prva verzija brojača ograničena je na peteroznamenkaste brojeve tako da prikazuje do sto tisuća likeova, ali oni koji imaju više fanova na Facebooku lako se mogu dogovoriti s ovom kompanijom da im pošalje personalizirani brojač na kojem će stati više brojeva. Fliike ima podršku za WiFi putem kojeg se povezuje s računalima i Facebook profilom te prikazuje broj likeova u realnom vremenu tako da, svaki put kada nova osoba klikne like na Facebooku, ta se brojka automatski poveća i na ovom brojaču.

Krajnje je vrijeme da korisnici Facebook i 'Like' shvate ozbiljno...

Na Digital Trendsu kažu da na primjeru američkog State Departmenta možemo vidjeti koliko je danas važan broj likeova na Facebooku jer su oni u posljednje dvije godine potrošili više od 600 tisuća dolara na likeove. Iz Smiirla su najavili da će se prvih 500 modela ovog uređaja prodavati po promotivnoj cijeni od 390 dolara, a njihova će isporuka početi krajem studenog.

Izvršni direktor ove kompanije Gauthier Nadaud rekao je kako će ovakav način praćenja broja fanova donijeti potpuno novo iskustvo jer će biti puno zanimljivije pratiti tu brojku uživo, kada je postavljena na šanku kafića, nego na računalu ili telefonu.

Također, na ovaj bi se način mogao povećati broj fanova stranice jer će posjetiteljima kafića biti zanimljivo gledati kako se njihov lajk na mobilnom telefonu, automatski prikazuje i na ovom uređaju pa će više posjetitelja lajkati njihovu fan stranicu.

U Smiirlu već razmišljaju i o budućim planovima pa tako Fliikeu namjeravaju dodati nove opcije, a možemo očekivati i slične uređaje koji će biti namijenjeni brojanju fanova i na drugim društvenim mrežama i servisima.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene