Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Googleova priča

Pogledajte što se sve događa s vašim mailom kada kliknte 'pošalji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se ikada pitali što se događa s vašim mailom kada ga nekome pošaljete?

Google je kreirao video priču kako bi to lakše vizualizirali. Sve počinje kada kliknete 'pošalji'. Kada vaša poruka jednom napusti vašeg pružatelja usluga interneta ulazi u glavni internetski router. Tu Google prikuplja vaše poruke i vodi ih u najbližu bazu podataka. 'Razumijemo važnost osiguravanja sigurnosti vaših podataka, zato vaše poruke štitimo širokim rasponom sigurnosnih mjera unutar tvrtke. Nadzorne kamere, skeniranje šarenice i otisaka prstiju samo su neke od njih', tvrde iz Googlea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid je u tijeku U požaru na obiteljskoj kući u Slanju poginula 86-godišnja žena Mislav Bago u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U DNEVNIKU NOVE TV Mislav Bago: "Ovo je ozbiljan problem za Dalić i Plenkovića. Po nekim informacijama, idućih dana krenut će lavina mailova"

>> Google animacijom obilježio Majčin dan

U informativnom videu pohvalili su se i certifikatom za visoki ekološki standard. Energiju čuvaju održavanjem ugodne sobne temperature, a kako bi potreba za klimatizacijom bila što manja zaposlenici nose kratke hlače na radnom mjestu. 'Kada god možemo kupujemo energiju s obližnjih farmi s vjetrenjačama. Ulažemo novac u gradnju novih projekata s vjetrenjačama kako bi generirali zelenu energiju za zajednicu', kažu iz ove kompanije.

Kada vaš mail dođe u bazu podataka potrebno mu je navođenje gdje treba ići dalje. Poruke se preusmjeravaju na servere kojima upravlja Gmail. Poruka nakon toga ulazi na kat sa serverima. 'Naši serveri rade zajedno kako bi procesirali vaše podatke, uključujući i kopiranje za rezervu.'

I to je to, vaša poruka stiže na svoj cilj u procesu koji traje samo nekoliko sekundi. U priloženom videu pogledajte Priču o 'pošalji':

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene