Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže u srijedu

Počinje borba na tržištu pametnih satova: Ovo je Samsungov Galaxy Gear!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinari s jedne internetske stranice uspjeli su se dokopati prvog Samsungovog pametnog sata. Pročitajte njihove dojmove

Većina tržišnih analitičara uvjerena je da će, nakon pametnih telefona i tableta, sljedeća velika stvar na tehnološkom tržištu biti pametni satovi. Do sada su neke kompanije već predstavile ovakve satove poput Pebblea i Sonyja te njihovi uređaji nisu privukli previše pažnje, no zato se puno očekuje od satova koje pripremaju Apple, Samsung i Google. Prva kompanija koja će predstaviti svoj pametni sat je Samsung te će brojni ljubitelji tehnologije s posebnom pozornošću ove srijede pratiti njihovu konferenciju na kojoj ćemo napokon saznati kako će izgledati Galaxy Gear i koje će biti njegove opcije.

Pripremite se! Vrijeme je za pametne satove

Novinari sa stranice Venture Beat kažu da su se već dokopali prototipa Samsungovog sata te su objavili i prve fotografije koje nam pokazuju kako će izgledati Galaxy Gear. Treba napomenuti da im osoba koja im je ustupila Samsungov sat nije dopustila da ga fotografiraju, već su objavljene fotografije iz Samsungovog promotivnog videa.

Prema onome što možemo pročitati na Venture Beatu, Galaxy Gear čini se kao manji pametni telefon kojeg će korisnici nositi na ruci te dijagonala njegovog ekrana iznosi oko tri inča, ima podršku za WiFi za povezivanje s internetom i za Bluetooth za povezivanje s drugim mobilnim uređajima, mikrofon i kameru rezolucije 4MP. Kao jedan od najvećih problema ovog uređaja čini se baterija koja bi navodno trebala izdržati samo deset sati tako da bi korisnici ovaj sat trebali svakodnevno puniti.

Galaxy sat trebao bi se isporučivati s nekim predinstaliranim Android aplikacijama za pristup društvenim mrežama (korisnici će direktno sa sata moći updateati statuse na Facebooku i Twitteru), za fitness (npr. tijekom vježbanja sat će moći pratiti potrošnju kalorija, broj otkucaja srca i slično) i drugima, a korisnici će, kao i na pametnim telefonima, moći skidati aplikacije namijenjene ovom uređaju.

Gear će se s Galaxy pametnim telefonima i tabletima, a vjerojatno i s drugim uređajima koji rade na Androidu povezivati putem Bluetootha i na njemu pregledavati obavijesti s tih uređaja te će se njime, osim putem ekrana osjetljivog na dodir, moći upravljati i glasom (na sličan način na koji se upravlja Googleovim naočalama).

Nosiva tehnologija: Najveći tehnološki trend budućnosti!

Većina novinara na IT portalima nije oduševljena fotografijama koje su objavljene na Venture Beatu – novinari The Vergea upozoravaju kako je Samsung poznat po tome da prije službenog predstavljanja svoje uređaje drži u lažnim kućištima tako da će sat možda izgledati drugačije i atraktivnije te vjeruju da će biti najzanimljiviji ljubiteljima fitnessa.

Sve točne informacije saznat ćemo za dva dana kada će ova kompanija na konferenciji za novinare i službeno predstaviti Galaxy Gear? Što vi mislite o ovom uređaju – čini li vam se da je sat s ekranom dijagonale oko 3 inča prevelik

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene