Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Xperia Z3

Ovo je Sonyjev konkurent novom iPhoneu i Galaxyju S5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sonyjev novi smartphone dolazi s Full HD ekranom dijagonale 5,2 inča, radi na 2,5GHz četverojezgrenom procesoru te je vodootporan i otporan na prašinu

Brojne tehnološke kompanije jučer su na IFA sajmu predstavile nove modele pametnih telefona, tableta i pametnih satova, a vjerojatno najzanimljivije bilo je na konferencijama Samsunga i Sonyja. Dok je Samsung iznenadio s nekim novitetima poput Galaxy Edge pametnog telefona sa zakrivljenim ekranom i zanimljive Gear VR kacige za virtualnu stvarnost, Sonyjevi glavni aduti bila su tri gadgeta iz njihove hvaljene Z serije – Xperia Z3 i Z3 Compact pametni telefoni te novi Xperia tablet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za ljubitelje fotografije FOTO Ovaj smartphone ima NAJBOLJU kameru! Slika nije dostupna Najveći sajam Oni su najiščekivaniji ove godine!

Ranije predstavljen model Xperia Z2 po mnogima je bio jedan od najboljih pametnih telefona, a Sony je sada još malo poboljšao svoj najsnažniji smartphone koji će na tržištu konkurirati najpopularnijim modelima poput iPhonea i Galaxyja S5.

Ovo je najbolji telefon na svijetu – za selfie fotografije!

Xperia Z3 smartphone ima 5,2 inčni ekran rezolucije 1920x1080 piksela, radi na četverojezgrenom 2,5GHz Snapdragon 801 procesoru, ima 3GB RAM-a, 16GB prostora za pohranu podataka koji se mogu proširiti memorijskim karticama veličine do 128GB te kameru rezolucije 20,7 megapiksela (na stranici Greenbot napominju kako je riječ o sličnoj kameri kao na modelu Z2, s tim da ova kamera sada snima još bolje fotografije u uvjetima slabije vidljivosti).

Kao i ostali modeli iz Xperia Z serije, i ovaj je telefon vodootporan (može izdržati do 30 minuta u vodi i s njim možete snimati fotografije na dubini od 1,5 metara) i otporan na prašinu.

Slične opcije, ali u puno manjem kućištu ima i Xperia Z3 Compact koji je namijenjen korisnicima koji žele snažan telefon, ali malo manjih dimenzija. Ovaj smartphone tako dolazi s ekranom dijagonale 4,6 inča (720p rezolucija), radi na 2,5GHz Snapdragon 801 procesoru, ima 2GB RAM-a, 16GB memorije te je također vodootporan i otporan na prašinu.

Xperia Z3 Tablet Compact snažan je tablet koji dolazi s ekranom dijagonale 8 inča rezolucije 1920x1200 piksela, radi na Snapdragonu 801, ima 3GB RAM-a te je tanak samo 6,4 mm. Svi novi Sonyjevi uređaji imaju podršku za PS4 Remote Play tako da će ih vlasnici nove Sonyjeve konzole moći koristiti i kao dodatni kontroler za PlayStation 4.  

Više informacija pročitajte na portalu Zimo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene