Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kralj izdržljivosti

Ovo je smartphone s najizdržljivijom baterijom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provedena testiranja pokazala su da baterija na Sonyjevom smartphoneu Xperia Z3 može izdržati čak devet i pol sati rada, što je skoro dva sata više od Galaxyja S5, odnosno tri sata više od iPhonea 6 Plus

Jedan od najvećih problema korisnika pametnih telefona jest kratko trajanje baterije – većina korisnika telefone puni svaku noć, ali često se dogodi da baterija ne uspije izdržati niti jedan dan, tako da neki svoje mobitele pune i dva puta dnevno. Novinari sa stranice Phone Arena nedavno su testirali trajanje baterije nekih od najpopularnijih pametnih telefona na tržištu – novih modela iPhonea, Sonyjevih, Samsungovih, HTC-ovih i drugih modela te su njihovi testovi pokazali kako je 'kralj izdržljivosti' Sonyjev novi telefon Xperia Z3.

S ovim telefonom korisnici neće morati nositi dodatne mobilne punjače, jer je tijekom testiranja (cijelo vrijeme upaljen ekran i pokrenute aplikacije) baterija Xperije Z3 izdržala čak devet i pol sati – za usporedbu, baterija iPhonea 6 Plus na istom je testu izdržala šest i pol sati, dok će (buduće) vlasnike iPhonea 6 vjerojatno razočarati podatak da je baterija ovog telefona izdržala 5 sati i 22 minute.

Ovo je Sonyjev konkurent novom iPhoneu i Galaxyju S5!

Osim što ima najizdržljiviju bateriju, Xperia Z3 je brz (ima četverojezgreni 2,5GHz procesor), tanak i vodootporan telefon s 20MP kamerom na kojem, putem opcije PlayStation Remote Play, korisnici mogu igrati video igre s PlayStationa 4. Zahvaljujući svim ovim opcijama, Z3 bi mogao biti jedan od najozbiljnijih kandidata za najbolji smartphone predstavljen ove godine.

Na drugom mjestu ljestvice telefona s najizdržljivijim baterijama nalazi se Huaweijev Ascend Mate 7 čija je baterija izdržala 9 sati i tri minute – ovaj uređaj ima veći ekran od Sonyjevog (6 inča u odnosu na Sonyjevih 5,2 inča) i puno jaču bateriju (4,100mAh u odnosu na 3,100 mAh).

Na trećem mjestu nalazi se prethodnik Xperije Z3 (model Z2) čija baterija može izdržati 8 sati i deset minuta, zatim slijedi najbolji Samsungov telefon Galaxy S5 (7 sati i 38 minuta) te nasljednik najboljeg telefona iz 2013. godine, HTC-ov One M8 (7 sati i 12 minuta). Nakon njega slijedi iPhone 6 Plus, zatim LG G3, Samsungov Note 3, Motorola X te iPhone 6 i iPhone 5S.  

Više informacija pročitajte na portalu Zimo. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene