Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici tvrde:

'Ovo je posljednje stoljeće čovječanstva, uništit će nas tehnologija koju smo sami stvorili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim uglednih znanstvenika tvrdi kako čovječanstvo neće doživjeti sljedeće stoljeće. Smatraju kako nećemo znati pametno upravljati tehnologijom koju smo sami stvorili i to će nas uništiti.

Ekipa filozofa, matematičara i ostalih znanstvenika s Instituta za budućnost čovječanstva uglednog sveučilišta Oxford došla je do zaključka kako je ovo stoljeće posljednje koje će čovječanstvo doživjeti, piše MSN News . 'U tijeku je utrka između tehnoloških moći čovječanstva i naše mudrosti u korištenju tih moći. Bojim se da bi čovječanstvo moglo izgubiti tu utrku', rekao je ravnatelj Instituta na Oxfordu Nick Bostrom.

Pročitajte i ovo Mladi znanstvenici prosvjeduju - 3 prosvjed u Zagrebu Mladi znanstvenici revoltirani: "Ako želite od sustava ono što zemlja uistinu treba, onda ga morate i dostojanstveno platiti" Uhićenja u Srbiji akcija Armagedon Skupina pedofila uhićena u susjedstvu: Žrtve su im bile djeca od 3 do 14 godina

'Ovo bi moglo biti posljednje stoljeće čovječanstva jer nam tehnologija postaje moćnija od nas samih', rekao je Bostrom. Na ranjivost čovječanstva već dugo upozorava i jedan od najcjenjenijih fizičara Stephen Hawking. On smatra kako nećemo opstati dulje od 1000 godine ne pobjegnemo li s ovog planeta.

>> Mogu li roboti doista uništiti čovječanstvo?

Sintetička biologija, nanotehnologija i umjetna inteligencija područja su koju su nam znatno poboljšala kvalitetu života, no ista ta područja nam predstavljaju veliku prijetnju za budućnost, mogli bismo se suočiti s nuklearnim uništenjem i ekološkim armagedonom.

'Razvijamo stvari koje bi mogle poći po zlu. Teško je biti siguran u pojedine rizike, neke faktore jednostavno ne možemo predvidjeti', smatra dr. Sean O'Heigeartaigh s Instituta za budućnost čovječanstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene