Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otkriveni su novi detalji akvizicije Instagrama – Kevin Systrom od Zuckerberga je tražio čak dvije milijarde dolara, iako njegova kompanija uopće nema konkretnog poslovnog plana i ne ostvaraje nikakav prihod


The Wall Street Journal objavio nove i do sada nepoznate detalje vezane uz Facebookovo nedavno preuzimanje Instagrama.

Vezani članci Slika nije dostupna Odgodio posao od milijardu dolara da bi pogledao seriju! Slika nije dostupna 'Samoubojstvo Instagrama': Milijarda dolara bačena u vjetar?

Mnogi su ostali šokirani kada su čuli da je Zuckerberg dao čak milijardu dolara da se dokopa ove kompanije i istoimene aplikacije koju trenutno koristi više od 40 milijuna korisnika, a u WSJ-u su sada otkrili da je šef Facebooka u biti dobro prošao plativši 'samo' jednu milijardu dolara.

Naime, Kevin Systrom, suosnivač Instagrama, od Zuckerberga je tražio čak dvije milijarde dolara – ova je brojka poprilično nevjerojatna s obzirom na činjenicu da Instagram uopće nema konkretan poslovni plan te da od svog poslovanja (aplikacija je besplatna za download) ne zarađuje.

Kako je osnivač Instagrama 'preko noći' postao multimilijunaš!

Prema pisanju The Wall Street Journala, cijeli posao oko akvizicije Instagrama preuzeo je sam Zuckerberg, bez ikakvog znanja članova odbora ove kompanije (osim operativne direktorice Sheryl Sandberg) te ga je dovršio u samo nekoliko dana.

Zuckerberg je direktno kontaktirao Systroma koji se iz San Franciska dovezao do Markove kuće u Paolo Altu te se sljedeća tri dana dogovarali uvjete akvizicije, a tek nakon što su sve dogovorili, Zuckerberg je o tome obavijestio ostale članove odbora ove kompanije.

Iako je suosnivač Instagrama tražio čak dvije milijarde dolara za svoju kompaniju, sigurno je da nije nezadovoljan niti s polovicom tog iznosa jer bi, od tih milijardi dolara, Systromu trebalo pripasti čak 400 milijuna dolara.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.