Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže šestica?

Novi iPhone donosi najveće promjene do sada?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove glasine kažu da bi Apple uskoro na tržištu mogao imati tri modela iPhonea - s ekranima dijagonale 3,5 i četiri inča te najveći telefon koji će imati ekran od 4,8 inča.

Poznato je da u Appleu već odavno rade na novom modelu svog telefona, a posljednje informacije koje su se pojavile na internetu kažu da ova kompanija s novim iPhoneom priprema najveće promjene još od predstavljanja prvog modela. Prošle godine iPhone 5 donio je najveću promjenu u izgledu telefona jer je prvi puta predstavljen model koji ima ekran s dijagonalom većom od 3,5 inča, a ako su istinite glasine koje je objavio analitičar Brian White iz Topeka Capitala i koje su prenijeli na Business Insideru, Apple će s iPhoneom 6 predstaviti nekoliko modela iPhonea s različitim dijagonalama ekrana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavile se nove slike i video Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone! Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu!

Apple već testira šesticu: iPhone dobiva 4,8 inčni ekran?

Na ovaj će način Apple moći bolje konkurirati mobilnim kompanijama koje prodaju i jeftinije uređaje koji rade na Androidu (npr. Samsung osim snažnih modela Galaxy S3 i Galaxy Note 2 u ponudi ima i jeftinije/slabije pametne telefone) jer će iPhone s različitim cijenama i veličinama ekrana privući veliki broj korisnika kojima je ovaj telefon do sada bio preskup te korisnike u zemljama u razvoju poput Kine i Indije, odnosno zainteresirat će i one koji žele pametne telefone s velikim ekranima, a iPhoneovih 4 inča i dalje im je premalo.

White vjeruje da će sljedeći model iPhonea dolaziti s tri veličine ekrana - najmanji model imat će ekran dijagonale 3,5 inča, srednji model imat će četiri inča, dok će treći model imati ekran još veće dijagonala, možda čak i 4,8 inča.

Naravno, umjesto predstavljanja tri nova modela, Apple bi mogao predstaviti samo iPhone 6 s velikim ekranom i u prodaji zadržati iPhone 4S i iPhone 5 koji bi se trebali prodavati po jeftinijoj cijeni.

Znate li za ove opcije na svom iPhoneu 5?

Informacije o novom iPhoneu objavljene su i na stranici The Next Web na kojoj kažu kako su se pojavili dokazi da Apple priprema iPhone 6 i novu verziju svog mobilnog operativnog sustava iOS7 koje možemo očekivati ranije u odnosu na prethodne modele, vjerojatno tijekom lipnja ove godine.

Dosadašnje glasine govorile su kako će novi model iPhonea biti iPhone 5S, no čini se da bi Apple ipak mogao predstaviti šesticu koja će donijeti još veći ekran, a ne samo neke male nadogradnje i poboljšanja. S obzirom na trendove na tržištu i sve veći broj mobilnih kompanija koje predstavljaju ili će sljedeće godine predstaviti telefone s ekranima od 4,7, 5 i više inča, jasno je da i u Appleu razmišljaju o telefonu koji će imati ekran dijagonale veće od sadašnjih 4 inča. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene