Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi trend na tržištu

Najbolje od oba svijeta: Dolaze WINDROIDI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove godine možemo očekivati veliki broj računala koji će raditi na dva operativna sustava – Windowsima i Androidu

Uoči početka najvećeg tehnološkog sajma na svijetu (CES), neki su analitičari i novinari predviđali da će jedan od trendova na njemu biti računala koja će koristiti alternativne operativne sustave poput Googleovog Chromeboxa i Androida koji je do sada bio rezerviran ponajviše za mobilne uređaje te osobna računala na kojima će se moći koristiti dva operativna sustava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Budućnost inoviranja Nova Shift konferencija: Gosti uspješni tech poduzetnici i inovatori Slika nije dostupna I čitava Silicijska dolina Facebook, Apple, Google mogli bi nestati za 40 godina

Na jučerašnjoj Intelovoj konferenciji u Las Vegasu ova je kompanija najavila da će njihovi procesori koji će se u budućnosti ugrađivati u računala podržavati operativne sustave Windows i Android, a korisnici će pritiskom na samo jednu tipku moći prebacivati operativne sustave.

Počinje NAJVEĆI tehnološki sajam: Evo najnovih trendova

Ovakva računala, s obzirom da će se na njima moći koristiti i Windows i Android, već su prozvana Windroidima, a treba napomenuti da na tržištu već postoje neki Windows uređaji na kojima se mogu pokretati i Android aplikacije poput Samusngovog Ativ Q prijenosnika.

Model na kojem se mogu koristiti ova dva operativna sustava na CES-u predstavio je Asus te su u ovoj kompaniji svoj Transformer Book Duet nazvali prvim 4-u-1 uređajem na tržištu. Naime, ovaj hibridni model može se koristiti kao Windows prijenosnik i tablet, ali i kao prijenosno računalo i tablet koje radi na Googleovom Androidu te prebacivanje između OS-ova traje samo četiri sekunde. Ovaj Asusov hibrid radi na Intelovom Haswell procesoru (najjači model koji se isporučuje jest Core i7), ima 64GB memorije koji se također mogu proširiti, dok dijagonala ekrana iznosi 13,3 inča (rezolucija ekrana iznosi 1366x768 piksela, odnosno 1920x1080 piksela, ovisno o verziji). Na američkom tržištu pojavit će se do kraja ožujka po početnoj cijeni od 599 dolara.

Hibridi i ekrani osjetljivi na dodir: Ovo su trendovi na tržištu PC-a

Novinari The Vergea kažu da je, osim Intela koji je jučer najavio računala s dva operativna sustava, još jedan proizvođač procesora najavio podršku za dual OS uređaje te su iz AMD-a najavili da će njihovi procesori u budućnosti omogućavati pokretanje Android aplikacija na računalima koja rade na Windowsima. S obzirom na ove najave s CES-a, jasno je da tijekom ove godine možemo očekivati sve više prijenosnih računala i hibridnih modela koji će koristiti dva operativna sustava ili će unutar Windowsa moći pokretati Android aplikacije.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene