Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrali preko milijun dolara

Na dražbi se nudili meteoriti s Marsa i stijenje s Mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteoriti s Marsa i najveći komad stijenja s Mjeseca ikada ponuđen našli su se na najvećoj do sada dražbi meteorita održanoj u New Yorku koja je ubrala preko milijun dolara.

Na privatnoj dražbi bilo je ponuđeno oko 125 meteorita - od sivih rupičastih grudica željeza do sjajnih i glatkih nebeskih predmeta koji svjetlucaju s izvanzemaljskim draguljima - ali neki od najzanimljivijih predmeta, procijenjenih na 50.000 dolara i više, nisu našli kupce.

>> Golemi meteorit koji je sinoć obasjao nebo nad Britanijom

Primjerci Mjesečevih stijena s nama nevidljive strane Mjeseca prodani su za oko 10.000 dolara po komadu, što je znatno niže od prvih procjena. Svekupno se kamenje s Mjeseca prodalo za 330.000 dolara.

Dio meteorita Seymchan, čiji su dijelovi 60-ih godina pronađeni u Sibiru i sadrže olivin kristale (peridot), prodan je za 43.750 dolara. Nisu, međutim, prodani dijelovi meteorita Tissint koji je prošle godine pao u Maroko te željezni meteorit pronađen u pustinji Kalahari. Njihova je tražena cijena bila 175.000 i 225.000 dolara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Rasprodaja državnih automobila - 2 PRODAJE DRŽAVA Kako do Jaguara X-Type za manje od 1500 kuna? Nekadašnja perjanica engleske autoindustrije jedno je od vozila koja idu na javnu dražbu Javna dražba automobila ovog vikenda (Foto: Trcz.hr) Auti već od tisuću kuna Navali, narode! Država ovog vikenda rasprodaje automobile, pogledajte što se sve nudi

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene