Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ofenziva

Motorola kreće u napad na Apple i Samsung!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Motorola Mobility pokreće odjel u kojem će zaposliti istraživače i znanstvenike koji će razvijati napredne nove tehnologije koje će koristiti u pametnim telefonima

Iz Googlea su napokon objavili planove vezane uz budućnost kompanije Motorola Mobility koju su preuzeli krajem prošle godine i za koju su platili više od 12 milijardi dolara. Jedan od prvih poteza koje će ova kompanija napraviti jesu otkazi za oko četiri tisuće zaposlenika, zatvaranje nekih tvornica te napuštanje neprofitabilnih tržišta.

Zašto je zapravo Google kupio Motorolu Mobility?

Umjesto toga, Motorola će se u budućnosti fokusirati samo na važne stvari – prvenstveno na mobilno tržište (više neće proizvoditi jeftine obične telefone, već napredne pametne telefone) te će pokušati konkurirati Appleu i Samsungu.

Izvršni direktor ove kompanije Dennis Woodside rekao je novinarima New York Timesa kako njihova strategija ne uključuje samo otkaze, već namjeravaju zaposliti i nove stručnjake te su pokrenuli novi odjel za koji se nadaju da će privući neke od najvećih istraživača i znanstvenika s ciljem razvoja novih i revolucionarnih tehnologija koje će se moći koristiti u Motorolinim mobilnim uređajima.

Kako bi se u Motoroli osigurali da će istraživači brzo razvijati nove tehnologije, u 'Advanced Technology and Projects' odjelu svi će biti zaposleni na rok od samo dvije godine tijekom kojih će morati razviti novitete s kojima će Motorola uspješnije konkurirati telefonima poput iPhonea i Galaxyja S3.

Prema pisanju New York Timesa, trenutni projekti uključuju bolje kamere za pametni telefone, senzore za prepoznavanje glasa i, što je mnogima najvažnije – bolje baterije koje bi trebali izdržati više dana bez punjenja.

Na CNN-u kažu da su ove promjene nužne za budućnost Motorole koja je od posljednjih 16 kvartala, njih čak 14 završila u minusu te je ovoj kompaniji potreban novi početak, novi ljudi i ideje.

Iz Googlea su ponovno napomenuli da će, usprkos preuzimanju Motorole Mobility, ova kompanija i dalje raditi neovisno o Googleu te će Motorola i dalje licencirati Android pod istim uvjetima kao i druge kompanije koje razvijaju mobilne uređaje s Androidom. Također, Motorola neće biti niti ekskluzivni proizvođač Googleovih Nexus uređaja, već će se za njih morati 'boriti' pod istim uvjetima kao i drugi proizvođači na tržištu.

Google dovršio akviziciju Motorole Mobility

Usprkos ovim najavama te činjenici da su najvažniji razlog kupovine Motorole patenti ove kompanije, čini se da Googleovci ipak imaju velike planove s Motorolom za koju se nadaju da bi u budućnosti mogla konkurirati i najvećim mobilnim proizvođačima.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene