Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

iCrime

Lopovi obožavaju Appleove proizvode!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 40 posto ukradenih proizvoda u New Yorku su Appleovi gadgeti, a lopovima su najzanimljiviji iPhone i iPad

Appleovi proizvodi postali su toliko popularni da ih, prema informacijama koje su objavili na stranici Digital Trends, u nekim dijelovima gradova u SAD-u korisnici više uopće ne koriste na ulici zbog straha od – lopova.

Pročitajte i ovo Ilustracija U bolnici je Drama u Puli! Pljačka usred bijela dana završila jako loše: Kada ih je ugledala, skočila je s terase Ilustracija Prijeti mu zatvor Duško krao po trgovini, zbrajao cijene, pazio da ne prijeđe 1000 kuna, ali ga zeznula jedna stvar

Naime, lopovi su u posljednje vrijeme postali itekako izbirljivi i sve više ciljaju na Appleove gadgete te su, od ukupnog broja ukradenih stvari u New Yorku, čak 40 posto Appleovi proizvodi poput iPhonea, iPoda ili iPada. Ove je informacije na ovogodišnjem Aspen Security Forumu objavio Ray Kelly iz policije u New Yorku koji je upozorio na porast ukradenih mobilnih uređaja u tom gradu – između siječnja i listopada prošle godine zabilježeno je 26 tisuća incidenata povezanih s krađom elektroničkih uređaja, od čega su njih 81 posto telefoni.

Izbirljivi pljačkaši - kradu samo iPhone, ne žele Androide!

S obzirom na broj ukradenih Appleovih proizvoda, policija u New Yorku ima i poseban naziv za krađu iPhoneova i iPadova – 'Apple picking' te se ovi uređaji naknadno prodaju na stranicama poput eBayja gdje cijena korištenog, odnosno ukradenog iPhonea može doseći i do 400 dolara, a njihova cijena u inozemstvu može se popeti čak i do tisuću dolara.

S obzirom na ovu statistiku, na Digital Trendsu korisnicima Appleovih proizvoda poput iPhonea i iPada preporučuju dodatnu pažnju prilikom korištenja njihovih proizvoda u javnosti, dok na Business Insideru kažu: 'Korištenje iPhonea u javnosti je kao mahanje novčanicama po ulici'.

Zanimljivo je da je krajem prošle godine po New Yorku operirala banda koja je krala samo Appleove telefone, dok ih BlackBerrryji i Androidi nisu zanimali te su vlasnicima tih uređaja umjesto telefona, krali novac.

Koliko takve krađe mogu biti opasne i po zdravlje nedavno je saznao jedan novinar The Wall Street Journala – njegovoj je partnerici lopov na stanici podzemne željeznice ukrao iPad, a on se zaletio prema njemu kako bi ga uhvatio, no sredili su ga njegovi pomagači koji su ga pretukli i razbili mu čeljust. Jedan čovjek iz New Yorka nedavno je ubijen zbog svog iPhonea, dok je jedan muškarac iz Denvera ostao bez dijela prsta kada mu je lopov istrgnuo vrećicu u kojoj je imao Appleove proizvode.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene