Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftino, jeftino

Kinezi već predstavili kopiju iPada mini - košta samo 99 dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kopije iPhonea 5 i iPada, kineska kompanija Goophone predstavila je i jeftinu kopiju iPada mini - Goopad Mini.

Prije Appleova predstavljanja manjeg modela iPada, zahvaljujući brojnim glasinama znali smo gotovo sve o njihovom tabletu te je tada jedina veća nepoznanica bila cijena po kojoj će se prodavati. Nagađalo se da bi njegova verzija s 8GB memorije mogla koštati 249 dolara, no pokazalo se da će početna cijena iPada mini (sa 16GB memorije) iznositi 329 dolara, što će za dobar dio korisnika ipak preskupo s obzirom da je cijena Nexusa 7 i Amazonova Kindlea Fire HD čak 129 dolara jeftinija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi iPadovi i Macovi Apple predstavlja nove proizvode: Evo što možemo očekivati Slika nije dostupna Poznat datum Evo kada stižu novi iPadovi

Predstavljen iPad mini - Appleov najjeftiniji tablet!

No, ako želite uređaj koji izgleda poput iPada mini i ima slično sučelje, a nije toliko skup, postoji i alternativa - kineska kompanija Goophone najavila je tablet Goopad Mini kojeg su razvili na temelju glasina o iPadu mini koje su internetom ranije kružile te je riječ o tabletu koji je dizajnerski vrlo sličan Appleovom uređaju.

Iako kineski uređaj radi na Googleovom Androidu (verzija 4.1 Jelly Bean), on dolazi s posebnim sučeljem koje imitira iOS, a na Cnetu kažu da njegove opcije uopće nisu loše - ekran dijagonale 8 inča rezolucije 1024x768 piksela, 1,4GHz dvojezgreni procesor, 1GB RAM-a, 8GB prostora za pohranu podataka, 2MP stražnja kamera i 0,3MP prednja kamera za video razgovore te aluminijsko kućište.

Kinezi kopirali iPhone i namjeravaju tužiti Apple zbog kršenja patenata!

Ovo nije Goophoneova prva kopija Appleovih uređaja do sada - oni su, također na temelju glasina, dizajnirali kopiju iPhonea 5 prije nego ga je Apple uopće predstavio te su taj dizajn patentirali na kineskom tržištu. Ono što je zanimljivo jest da su najavili da će 'agresivno braniti svoje intelektualno vlasništvo' tako da bi, kada se iPhone 5 pojavi na kineskom tržištu, mogli tužiti Apple zbog kršenja 'njihovih' patenata.

Također, ova kineska kompanija svojoj ponudi ima i Goopad, kopiju klasičnog iPada koji ima 9,7 inčni ekran, radi na Androidu i košta 239 dolara

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene