Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S troje astronauta

Kina: Uspješno spajanje svemirske letjelice i modula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska svemirska letjelica s troje astronauta prvi je put uspješno izvela ručno pristajanje uz modul Tiangong-1 u Zemljinoj orbiti, a spajanje uživo prenosila je državna televizija CCTV.

Nakon spajanja letjelica izvedenog pomoću ručnih komandi, što ga je izveo astronaut Liu Wang, Shenzhou IX. je pristao uz modul Tiangong-1, od kojega se razdvojio nešto ranije u nedjelju. Prošli je tjedan izvedeno spajanje letjelica kojim je upravljano iz baze na zemlji.

Pročitajte i ovo Lansiranje Tiangong-1 (Foto: AFP) "Nebeska palača" Svemirska letjelica izvan kontrole izgorjela u atmosferi iznad Pacifika Slika nije dostupna Po drugi put Vatikan na telefonu: Papa Franjo razgovarao uživo s astronautima Međunarodne svemirske postaje

>> Ovo je prava SVEMIRSKA zafrkancija!

U misiji sudjeluje troje astronauta, među kojima je prva Kineskinja poslana u svemir, Liu Yang. Trajanje njihove misije, četvrte u Kini u kojoj sudjeluje ljudska posada, trebalo bi potrajati najmanje 10 dana. Tiangong-1, lansiran prošle godine, trebao bi biti zamijenjen stalnom svemirskom postajom oko 2020. Ova misija izvedena je u okviru programa pripreme postaje za ljudsku posadu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene