Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dio članova Anonymousa optužio je Dotcoma da je surađivao u istragama protiv nekih pirata koji su zbog toga završili u zatvoru


Kada je prije godinu dana uhićen kontroverzni poduzetnik i osnivač MegaUploada Kim Dotcom, Anonymousi su pokrenuli napade na internetske stranice Ministarstva pravosuđa u SAD-u te diskografskih i filmskih organizacija smatrajući da je gašenje ovog servisa za razmjenu sadržaja i uhićenje Dotcoma direktan napad na slobodu interneta. D

Vezani članci Slika nije dostupna Kakva pljuska FBI-u: Dotcom traži milijune zbog nezakonitog prisluškivanja! Slika nije dostupna Isohunt kriv za kršenje autorskih prava!

otcom je neko vrijeme proveo u zatvoru u Novom Zelandu i sada je na slobodi, a u slučaju izručenja u SAD-u prijeti mu dugogodišnja zatvorska kazna.

Osnivač Megauploada pokrenuo novi servis - Megu

Nakon što je pušten iz zatvora, na iznenađenje mnogih, odmah je počeo raditi na novom projektu - sličnom onom zbog kojeg je i završio u zatvoru, servisu za razmjenu datoteka Mega.

No, nakon što je nedavno pokrenuo ovaj servis koji ima napredne sigurnosne opcije i snažnu zaštitu korisničkih podataka, čini se da mu je dio Anonymousa okrenuo leđa te se mrežom proširila priča kako je Dotcom prije nekoliko godina surađivao s FBI-jem i Ministarstvom domovinske sigurnosti (ove su informacije objavljene još prošle godine te su ih neki mediji prenijeli tek nakon pokretanja servisa Mega) i da je jedan od odgovornih za prikupljanje dokaza protiv ekipe koja je vodila stranicu za razmjenu video sadržaja Ninja Video, što je rezultiralo uhićenjem i zatvorskom kaznom za pirate koji su vodili tu stranicu.

Na jednoj od stranica povezanih s Anonymousima (Anon Relations) i na jednom od profila na Twitteru koji je povezan s Anonymousima i kojeg prati više od 850 tisuća korisnika Dotcoma nazivaju majstorom prijevare i obmane te kažu kako je on ‘prekršio piratski kod’ te da on nije nikakav piratski heroj nego - izdajica.

Evo kako je živio 'Playboy' vlasnik MegaUploada!

Na The Next Webu kažu da ga neki Anonymousi čak uspoređuju i sa Sabuom - najpoznatijim hakerom iz ovog kolektiva kojeg su mnogi smatrali liderom Anonymousa, no na kraju se ispostavilo da je, kako bi spasio sebe, mjesecima surađivao s FBI-jem. On je koordinirao nekim velikim hakerskim napadima te su, zahvaljujući njemu, neki od najpoznatijih hakera otkriveni i prošle godine uhićeni.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook