Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekršio piratski kodeks

Kim Dotcom - izdajica pirata?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio članova Anonymousa optužio je Dotcoma da je surađivao u istragama protiv nekih pirata koji su zbog toga završili u zatvoru

Kada je prije godinu dana uhićen kontroverzni poduzetnik i osnivač MegaUploada Kim Dotcom, Anonymousi su pokrenuli napade na internetske stranice Ministarstva pravosuđa u SAD-u te diskografskih i filmskih organizacija smatrajući da je gašenje ovog servisa za razmjenu sadržaja i uhićenje Dotcoma direktan napad na slobodu interneta. D

Pročitajte i ovo Vučić, Anonymous Kibernetički rat "Hej, Putinova lutko, gdje si? Još sa psima?" Vučić dobio novu poruku Anonymousa Slika nije dostupna Pablo Escobar hakerskog svijeta 'Najtraženiji haker na svijetu' cijelo je vrijeme surađivao s FBI-em!

otcom je neko vrijeme proveo u zatvoru u Novom Zelandu i sada je na slobodi, a u slučaju izručenja u SAD-u prijeti mu dugogodišnja zatvorska kazna.

Osnivač Megauploada pokrenuo novi servis - Megu

Nakon što je pušten iz zatvora, na iznenađenje mnogih, odmah je počeo raditi na novom projektu - sličnom onom zbog kojeg je i završio u zatvoru, servisu za razmjenu datoteka Mega.

No, nakon što je nedavno pokrenuo ovaj servis koji ima napredne sigurnosne opcije i snažnu zaštitu korisničkih podataka, čini se da mu je dio Anonymousa okrenuo leđa te se mrežom proširila priča kako je Dotcom prije nekoliko godina surađivao s FBI-jem i Ministarstvom domovinske sigurnosti (ove su informacije objavljene još prošle godine te su ih neki mediji prenijeli tek nakon pokretanja servisa Mega) i da je jedan od odgovornih za prikupljanje dokaza protiv ekipe koja je vodila stranicu za razmjenu video sadržaja Ninja Video, što je rezultiralo uhićenjem i zatvorskom kaznom za pirate koji su vodili tu stranicu.

Na jednoj od stranica povezanih s Anonymousima (Anon Relations) i na jednom od profila na Twitteru koji je povezan s Anonymousima i kojeg prati više od 850 tisuća korisnika Dotcoma nazivaju majstorom prijevare i obmane te kažu kako je on ‘prekršio piratski kod’ te da on nije nikakav piratski heroj nego - izdajica.

Evo kako je živio 'Playboy' vlasnik MegaUploada!

Na The Next Webu kažu da ga neki Anonymousi čak uspoređuju i sa Sabuom - najpoznatijim hakerom iz ovog kolektiva kojeg su mnogi smatrali liderom Anonymousa, no na kraju se ispostavilo da je, kako bi spasio sebe, mjesecima surađivao s FBI-jem. On je koordinirao nekim velikim hakerskim napadima te su, zahvaljujući njemu, neki od najpoznatijih hakera otkriveni i prošle godine uhićeni.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene